Market Beat: Με δεδομένη την έλλειψη ορατότητας οι όγκοι θα καθορίσουν την κατεύθυνση

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 10:24
UPD:18:54
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η αγορά της Αθήνας παραμένει ένα μυστήριο για τους περισσότερους, καθώς δεν έχει συνηθίσει το κοινό σε μια κίνηση σταθεροποίησης λίγο κάτω από τα τοπικά υψηλά, με τόσο χαμηλούς όγκους. Αντίθετα, στις περισσότερες των περιπτώσεων η κάθοδος ήταν σχεδόν βέβαιη αν, μέσα σε μικρό αριθμό συνεδριάσεων, δεν κατάφερναν οι τιμές να περάσουν σε ψηλότερα επίπεδα.

Σήμερα η πιθανότερη συνέχεια στη δυναμική της εβδομάδας είναι μια συνεδρίαση με μικρή απόσταση στις τιμές ανοίγματος και κλεισίματος, με ανοδικό χάσμα στην έναρξη, για να προλάβουν οι θεσμικοί ένα ξέσπασμα πιέσεων με το καλημέρα. Παρατηρώντας την πορεία των βασικών δεικτών και με δεδομένες την μειωμένη ορατότητα και την προσπάθεια των θεσμικών να αποφύγουν φαινόμενα πανικού και αυτοτροφοδοτουμένης πτώσεως, το σενάριο για μια ακόμα σταθεροποιητική συνεδρίαση όπως την περιγράψαμε  έχει πιθανότητες 35%.

Με τη συναλλακτική δραστηριότητα να πέφτει στα χαμηλά των τελευταίων 13 συνεδριάσεων και την εμφανή νευρικότητα που προκαλεί το μικρό βάθος συναλλαγών, είναι σαφές πως τα ποσοστά που αναφέραμε προέκυψαν από τα ως τώρα δεδομένα και άρα, η διάθεση για συμμετοχή στις συναλλαγές και οι εξ αυτής όγκοι θα διαμορφώσουν τελικά τα ποσοστά των πιθανοτήτων για κάθε κίνηση του 25άρη σήμερα.

Η επίδραση της δυναμικής της περασμένης μέρας 

Στη Wall Street οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν χαμηλότερα τη Τετάρτη, δεύτερη ημέρα της μερικής διακοπής λειτουργίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αφού εκ των πολιτικών αντιπαραθέσεων στην Ουάσιγκτον, οι ανησυχίες των επενδυτών, ότι η διακοπή θα μπορούσε να παραταθεί, μεγάλωσαν. Μια έκθεση που έδειξε ότι οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα προσέθεσαν λιγότερες από το αναμενόμενο θέσεις εργασίας το Σεπτέμβριο, επέτεινε τις ανησυχίες. Οι επενδυτές αναζητούν περισσότερη καθοδήγηση από αυτά τα δεδομένα, επειδή ευρύτερες μετρήσεις για την απασχόληση, που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της κυβέρνησης για τις μισθοδοσίες, της Παρασκευής, θα πρέπει να καθυστερήσει, εάν δεν έχει επιτευχθεί μέχρι τότε συμφωνία επί του προϋπολογισμού. Ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 58,56 μονάδες, ή 0,39% στις 15.133,14 . Ο Standard&Poors500 έκλεισε κάτω κατά 1,13 μονάδες, ή 0,07% στις 1.693,87 μονάδες. Ο Nasdaq Composite Index υποχώρησε οριακά επίσης 0,08%.

Ο δείκτης VIX, που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση του άγχους των επενδυτών, αυξήθηκε 6,8% στις 16,60 μονάδες. Έχει κερδίσει περισσότερο από 25% κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων .

Στο «κόκκινο» έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς το shutdown των ΗΠΑ συνεχίζεται και τα στοιχεία από την αγορά εργασίας του ιδιωτικού τομέα ήταν αδύναμα, ενώ φωτεινή εξαίρεση αποτέλεσαν οι ιταλικές μετοχές οι οποίες πραγματοποίησαν ράλι, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με απώλειες 0,73%, ο FTSE 100 ^FTSE-0,35% στο Λονδίνο υποχώρησε 0,35%, ο δείκτης DAX ^GDAXI-0,69% στη Φρανκφούρτη υποχώρησε 0,69%, ο CAC 40 ^FCHI-0,92% στο Παρίσι σημείωσε πτώση 0,92% και ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,09 %.

Το πολιτικό αδιέξοδο για τον προϋπολογισμό συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα, βαραίνοντας σημαντικά το επενδυτικό κλίμα, λόγω και της αβεβαιότητας για την διάρκειά του, την στιγμή που η προθεσμία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους των ΗΠΑ πλησιάζει επικίνδυνα προς το τέλος της, και πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει συμφωνία για αν αποφευχθεί ενδεχόμενο default στο αμερικάνικο χρέος.

Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB ξεχώρισε με κέρδη 0,68%, μετά και την ψήφο εμπιστοσύνης που κέρδισε ο κ. Λέτα στο ιταλικό κοινοβούλιο, μετά την στροφή που έκανε ο Μπερλουσκόνι δηλώνοντας ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση. Η μετοχή της Intesa Sanpaolo σημείωσε ράλι και έκλεισε στο +4,71%, η Mediobanca στο +6,06% και η Unicredit στο +2,35%. Οι μετοχές της Portugal Telecom σημείωσαν ράλι της τάξης του 6,5% μετά την ανακοίνωση για συγχώνχευση με άλλες τρεις εταιρείες.

Στο ΧΑ

Στο ΧΑ όμως, ακριβώς μετά τη συνεδρίαση της 9/9 που ο 25άρης πέρασε με αποφασιστικότητα τις 330 μονάδες, έχουμε 17 συνεδριάσεις στις οποίες οι τιμές κλεισίματος έχουν περιοριστεί σε μια ζώνη τιμών με χαμηλό 336,61 μονάδες (στις 23/9) και υψηλό τις 348,74 (στις 19/9). Οι τελευταίες επτά  μετά τη συνεδρίαση που όρισε το χαμηλό της ζώνης, περιλάμβαναν εκείνη όπου σημειώθηκε και το ενδοσυνεδρικό υψηλό στις 351,8 μονάδες (στις 27/9). Αλλά από τότε άρχισε να αγκαλιάζει τις τραπεζικές μετοχές μια πτωτική δυναμική, όπως και δεικτοβαρείς μετοχές όσο η ΕΕΕ.

Παρατηρώντας την πορεία των βασικών δεικτών και με δεδομένα τη μειωμένη ορατότητα, την προσπάθεια των θεσμικών να αποφύγουν φαινόμενα πανικού και αυτοτροφοδοτουμένης πτώσεως, το σενάριο για μια ακόμα σταθεροποιητική συνεδρίαση όπως την περιγράψαμε  έχει πιθανότητες 35% ενώ από 20% δίνουν οι αναλυτές σε μεγάλη  πτώση ή άνοδο. Η μέτρια πτώση που δεν θα απειλήσει το χαμηλό της ζώνης των 336 352 μονάδων έχει πιθανότητες 25%. 

Με τη συναλλακτική δραστηριότητα να πέφτει στα χαμηλά των τελευταίων 17 συνεδριάσεων και την εμφανή νευρικότητα που προκαλεί το μικρό βάθος συναλλαγών, είναι σαφές πως τα ποσοστά που αναφέραμε προέκυψαν από τα ως τώρα δεδομένα και άρα, η διάθεση για συμμετοχή στις συναλλαγές και οι εξ αυτής όγκοι θα διαμορφώσουν τελικά τα ποσοστά των πιθανοτήτων για κάθε κίνηση του 25άρη σήμερα. 

Σήμερα

Το δολάριο των ΗΠΑ βρέθηκε ως τα χαμηλά οκτώ μηνών, γιατί δεν εμφανίστηκε  κανένα τέλος στον ορίζοντα στην υπόθεση της διακοπής λειτουργίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αν και οι επενδυτές των αγορών, με αυτή την αφορμή, ανέπτυξαν μεγάλες προσδοκίες πως οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει τώρα να κρατήσουν τη νομισματική πολιτική υπερ -χαλαρή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο δείκτης μετοχών MSCI Ασίας - Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύθηκε πάνω από +1% με την Ταϊβάν , τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία και την Ινδία να εμφανίζουν αξιοπρόσεκτα κέρδη. Ο Nikkei της Ιαπωνίας ανέκτησε τις αρχικές του απώλειες. Τα Futures για τον S&P500 ήταν σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα, ενώ στα futures της Ευρώπης εικόνα ειδοποιεί πως η διαπραγμάτευση ξεκινά σταθερή για χρηματιστήρια στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Σε αντίθεση με την ολοένα και πιο θετική προοπτική για τα επιτόκια στις ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ( ΕΚΤ ) την Τετάρτη άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια και δεν έδωσε καμία ένδειξη ότι εξέταζε το ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωση.

Το ευρώ αναρριχήθηκε σε υψηλό οκτώ μηνών στα 1,3625 δολάρια, φέρνοντας σε επαφή με την  κορυφή το 2013 στα 1,3711 δολάρια.

Παρατηρήσεις εγχώριων αναλυτών

Την έλλειψη σημαντικών ειδήσεων και την ανάγκη να ληφθεί υπόψη το διεθνές κλίμα αναφέρουν οι αναλυτές στα σχόλιά τους, αναγνωρίζοντας α) την μειωμένη ορατότητα στο εσωτερικό και το διεθνές πεδίο, β) την προσπάθεια των θεσμικών να αποφύγουν φαινόμενα πανικού και αυτοτροφοδοτουμένης πτώσεως.

Barclays: Ξεφτίζει το άγχος του καλοκαιριού

Παρά τη συνεχιζόμενη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ που είχε τις επιπτώσεις της στις αγορές των ΗΠΑ άλλη μια μέρα, το κλίμα ήταν πιο θετικό στις συναλλαγές της κεφαλαιαγοράς της Ασίας σήμερα. Οι μετοχικές αξίες είναι γενικά υψηλότερα, και τα περισσότερα νομίσματα έχουν ανατιμηθεί έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Δεδομένου ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένει «κλειστή» και πλησιάζουμε στις ΗΠΑ το δημοσιονομικό ανώτατο όριο του χρέους στις 17 Οκτωβρίου μάλλον, τα υψηλού beta και χαμηλών επιτοκίων νομίσματα είναι πιθανό να βρεθούν υπό πίεση και τα μεγάλα χαμηλής απόδοσης νομίσματα του G10 θα πρέπει να επωφεληθούν από μια πτήση προς μεγαλύτερη ρευστότητα.

• Σήμερα στην Ευρώπη , προβλέπουμε ο PMI υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο να αυξηθεί σε 61,0 το Σεπτέμβριο από 60,5 τον Αύγουστο ένα θετικό για την αγγλική λίρα. Στην Ευρωζώνη σήμερα αναμένουμε τον σύνθετο PMI για τις υπηρεσίες καθώς επίσης την έκθεση, για τις λιανικές πωλήσεις για την περιοχή.

Στις ΗΠΑ στοιχεία για την απασχόληση ήταν ελαφρώς κάτω από τις προσδοκίες. Τα όποια κέρδη οδηγήθηκαν από τον τομέα των υπηρεσιών που πρόσθεσε το μεγαλύτερο μέρος των θέσεων εργασίας.
Στην Ιταλία, ο πρωθυπουργός Enrico Letta κέρδισε ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο αποφεύγοντας μια πιθανή κυβερνητική κρίση. Παρά την αβεβαιότητα η ιταλική αγορά μετοχών ενισχύθηκε.

Τεχνική ανάλυση

Η τεχνική ανάλυση με την βοήθεια των βασικών της εργαλείων δεν μπορεί αυτές τις μέρες να δώσει πολλά, για τους λόγους που αναπτύξαμε σχολιάζοντας τα του ΧΑ. Δηλαδή  τη συσσώρευση των κλεισιμάτων των 17 τελευταίων συνεδριάσεων μέσα σε ζώνη τιμών από τις 336 ως τις 352 μονάδες. Αυτό το φαινόμενο ανάγκασε τους αργούς κινητούς μέσους τον ΚΜΟ100 και ΚΜΟ200 σε μια σχεδόν παράλληλη κίνηση. Για τον ΚΜΟ100 από μικρή ανοδική η κλίση γίνεται παράλληλη με τον άξονα του χρόνου, ήτοι «πλάγια», όπως συνηθίζουν να την ονομάζουν, και ο ΚΜΟ200 διατηρώντας την οριακή ανοδική του κλίση τον ξεπερνά οριακά. Μετά το χθεσινό κλείσιμο ο ΚΜΟ 200 έχει τιμή 318,61 μονάδες και ο ΚΜΟ 100 318,52 με τον ΚΜΟ 50 ημερών πάνω από τις 322 και τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 329,87.  Υπογραμμίζοντας ότι η μακροπρόθεσμη τάση δεν έχει ξεκαθαρίσει, η μεσοπρόθεσμη παραμένει ανοδική και η βραχυπρόθεσμη είναι ανοικτή προς κάθε κατεύθυνση. Αλλά οι traders την αναμένουν πτωτική με στήριξη ισχυρή στις 330 μονάδες κάτι με το οποίο «συμφωνεί» και ο ΚΜΟ30.

Ειδήσεις από το εσωτερικό

• Η οικονομία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Αντωνής Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στις προσπάθειες της Ελλάδας να κάνει την οικονομία της πιο ανοιχτή και ανταγωνιστική.

• Κάτω από το 3% του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης φέτος, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

• Το «πράσινο φως» στη δεύτερη προσπάθεια της Aegean Airlines να αποκτήσει την Olympic Air αναμένεται να δώσει εντός των επόμενων ημερών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

• Διάφορα επιχειρηματικά σχέδια, μεταξύ των οποίων και επιχειρηματικό σχέδιο για τη μελλοντική πορεία και λειτουργική εξέλιξη της Γενικής Τράπεζας έκανε γνωστό ότι μελετά η Τράπεζα Πειραιώς.

• Δεν αναμένονται νέα περιοριστικά μέτρα για το 2014, με την ενίσχυση των θεσμών, την πολιτική σταθερότητα και τις μεταρρυθμίσεις να αποτελούν τις προϋποθέσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση, σύμφωνα με μελέτη της Eurobank.

• Δεν τίθεται θέμα μείωσης των εγγυημένων τιμών των φωτοβολταϊκών με το νομοσχέδιο με το οποίο ρυθμίζονται θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Ασημάκης Παπαγεωργίου, κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

• Για τους επενδυτές των αναδυόμενων αγορών, η Citi προτείνει τοποθετήσειςσε ελληνικές μετοχές. H Citi σημειώνει πως οι ροές κεφαλαίων προς τις ελληνικές μετοχές θα στηρίξουν το ΧΑ στο βραχυπρόθεσμο διάστημα, ενώ εκτιμά ότι το ελληνικό χρηματιστήριο θα καταταγεί στη 18η θέση του MSCI, και προβλέπει εισροές 500 εκατ. ευρώ από τα λεγόμενα passive funds και 1,6 δισ. από τα πιο «ενεργά» funds.

• Οχι στους μαζικούς πλειστηριασμούς ακινήτων, που θα έχουν συνέπεια τη ραγδαία πτώση των τιμών τους, αλλά και θα θέσουν σε κίνδυνο τη σταθεροποίηση της οικονομίας είπαν βασικοί ομιλητές στο 14ο συνέδριο για την Ανάπτυξη και Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας, Prodexpo, που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, με χορηγούς επικοινωνίας τη «Ναυτεμπορική», το ένθετο «Business & Real Estate» και το naftemporiki.gr.

• Την ανάγκη ενότητας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ώστε να καταπολεμηθούν οι νεοναζί και η βία τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χάνες Σβόμποντα σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

• Εντός των προσεχών ημερών θα επισκεφθεί την Αθήνα ο τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Λεβέντ Γκιουμρουκτσού.

• Σύμφωνα με τον κ. Γκιουμρουκτσού, η επίσκεψη θα γίνει με σκοπό την προετοιμασία της επόμενης συνεδρίασης του Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.

• Τη συνδρομή του Αρείου Πάγου ζήτησε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, προκειμένου να αποστείλουν οι πρυτανικές αρχές τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων οι οποίοι τίθενται σε διαθεσιμότητα.

• Ο Κ. Αρβανιτόπουλος κοινοποίησε την ίδια παραγγελία κοινοποίησε στις εισαγγελίες πλημμελειοδικών Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας.

• Κατάργηση της ειδικής μηχανογραφικής άδειας σε δημοσίους υπαλλήλους που κάνουν χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλαγές στη χορήγηση αναρρωτικών και εκπαιδευτικών αδειών, αλλά και διευκολύνσεις σε γονείς δημοσίους υπαλλήλους προβλέπει μεταξύ άλλων το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», που μπήκε από χθες σε δημόσια διαβούλευση.

Ειδήσεις από το εξωτερικό

• Η οικονομία της Ευρωζώνης παραμένει σε τροχιά αργής ανάκαμψης και ο πληθωρισμός θα διατηρηθεί μεσοπρόθεσμα σε χαμηλά επίπεδα, εκτίμησε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Παρίσι.

• Κέρδισε τελικώς την ψήφο εμπιστοσύνης της ιταλικής Γερουσίας η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, μετά την στροφή 180 μοιρών του ηγέτη της Κεντροδεξιάς, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος παρείχε τελικώς στήριξη στην κυβέρνηση.

• Λίγο πριν από το τέλος της ψηφοφορίας στην Άνω Βουλή της Ιταλίας, η κυβέρνηση είχε περισσότερες από 230 θετικές ψήφους σε σύνολο 321 γερουσιαστών, πολύ περισσότερες όσων χρειαζόταν για να παραμείνει στην εξουσία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Associated Press.

• Η μερική διακοπή λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στις ΗΠΑ έχει προς το παρόν ήπιες επιπτώσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές ωστόσο μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν περιορισμό στις χορηγήσεις πιστώσεων εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλεί, εκτίμησε η Λόρα Κόντρις, επικεφαλής του τμήματος Παγκόσμιας Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο ΔΝΤ.

• Οι Ρεπουμπλικανοί της Βουλής των Αντιπροσώπων αποφάσισαν να ψηφίσουν την Τετάρτη μια σειρά νομοσχεδίων που θα επιτρέψουν να επαναλειτουργήσει εν μέρει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, μολονότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει απειλήσει ότι θα ασκήσει βέτο σε αποσπασματικά μέτρα. Οι αντιδράσεις των Δημοκρατικών ήταν έντονες με τον επικεφαλής στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ να δηλώνει πως έχοντας την οροφή του Χρέους των ΗΠΑ μπροστά στο πρόσωπό τους, οι Ρεπουμπλικανοί κάνοντας ότι αγνοούν τα μακροπρόθεσμης βαρύτητας ζητήματα, προτείνουν νομοσχέδια που θα επιτρέψουν τη λειτουργία τομέων της καθημερινότητας που τους αρέσουν.

• Εξοργισμένος δηλώνει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα από τη στάση των Ρεπουμπλικανών που οδήγησε στο αδιέξοδο στον προϋπολογισμό. «Προφανώς και έχω εξοργιστεί καθώς αυτή η κρίση είναι εντελώς ανώφελη», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας πως δεν πρόκειται πλέον να διαπραγματευθεί με τους πολιτικούς του αντιπάλους για την αύξηση του ορίου του αμερικανικού χρέους, που σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών είναι αναγκαία να γίνει έως τις 17 Οκτωβρίου.

• Τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών ομάδων των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών σε Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία προσκάλεσε στο Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει με τον κρατικό προϋπολογισμό. Μετά από περισσότερο από μία ώρα των συνομιλιών, ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων John Boehner δήλωσε ο Ομπάμα αρνείται να διαπραγματευτεί, οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τους Ρεπουμπλικάνους ότι προσπαθούν να κρατήσουν όμηρο τον πρόεδρο, χρησιμοποιώντας για αυτό το πρόγραμμά του για την κοινωνική ασφάλιση γνωστό ως Obamacare.

• Η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών της Κίνας αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάστημα έξι μηνών το Σεπτέμβριο, καθώς η ζήτηση αυξήθηκε, επιβεβαιώνοντας ότι αναπτύσσεται μια μέτρια επιτάχυνση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Ο επίσημος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) για τον μη-μεταποιητικό τομέα αυξήθηκε στο 55,4 το Σεπτέμβριο η υψηλότερη ανάγνωση από τον Μάρτιο όταν ήταν 53,9 τον Αύγουστο, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας.

ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα