Ρεπουμπλικανοί: Κατάθεση ν/σ για επαναλειτουργία συγκεκριμένων υπηρεσιών

Ο Ομπάμα έχει απειλήσει με βέτο
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 20:03
UPD:20:13
EPA/MICHAEL REYNOLDS

Στις νέες ψηφοφορίες, την Τετάρτη, αρκεί απλή πλειοψηφία για να εγκριθούν. Φωτογραφία από το Καπιτώλιο.

A- A A+

Οι Ρεπουμπλικανοί της Βουλής των Αντιπροσώπων ετοιμάζονται να ψηφίσουν την Τετάρτη μια σειρά νομοσχεδίων που θα επιτρέψουν να επαναλειτουργήσει εν μέρει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, μολονότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει απειλήσει ότι θα ασκήσει βέτο σε αποσπασματικά μέτρα.

Τα πέντε μίνι-νομοσχέδια που προωθούν οι Ρεπουμπλικανοί αφορούν τη χρηματοδότηση των μουσείων και εθνικών μνημείων, των υπηρεσιών που παρέχουν αρωγή στους βετεράνους, της πόλης της Ουάσιγκτον, των εφέδρων του στρατού και της έρευνας για σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί το πότε ακριβώς θα γίνουν οι ψηφοφορίες.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Χάρι Ρέιντ, χαρακτήρισε «τρελή» την ιδέα των ρεπουμπλικάνων βουλευτών. «Το να ξανανοίξουν μόνο τις κρατικές υπηρεσίες που τους αρέσουν δεν είναι υπεύθυνη λύση», τόνισε.

Μια πρώτη απόπειρα έγκρισης τριών νομοσχεδίων για τη μερική επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, το βράδυ της Τρίτης, απέτυχε καθώς οι Δημοκρατικοί αρνήθηκαν να τα ψηφίσουν και έτσι δεν συγκεντρωνόταν η αναγκαία πλειοψηφία των δύο τρίτων του σώματος.

Στις νέες ψηφοφορίες, την Τετάρτη, αρκεί απλή πλειοψηφία για να εγκριθούν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή