Εξοργισμένος δηλώνει ο Ομπάμα από τη στάση των Ρεπουμπλικανών

Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 23:51
UPD:23:57
REUTERS/JASON REED

«Προφανώς και έχω εξοργιστεί καθώς αυτή η κρίση είναι εντελώς ανώφελη», ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Εξοργισμένος δηλώνει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα από τη στάση των Ρεπουμπλικανών που οδήγησε στο αδιέξοδο στον προϋπολογισμό.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο Ομπάμα ανέφερε: «Από την αρχή της προεδρίας μου, έχω καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να συνεργαστώ με τους Ρεπουμπλικανούς, βάζοντας μεγάλη δόση μετριοπάθειας στις δηλώσεις μου. Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν πως είμαι πολύ πράος».

«Προφανώς και έχω εξοργιστεί καθώς αυτή η κρίση είναι εντελώς ανώφελη», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας πως δεν πρόκειται πλέον να διαπραγματευθεί με τους πολιτικούς του αντιπάλους για την αύξηση του ορίου του αμερικανικού χρέους, που σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών είναι αναγκαία να γίνει έως τις 17 Οκτωβρίου.

EURONEWSGREEK

«Έχω εξοργιστεί από την σκέψη πως εάν δεν πω σε 20 εκατ. ανθρώπους ότι δεν πρόκειται να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική κάλυψη το κράτος θα παραμείνει υπό παράλυση εξαιτίας των Ρεπουμπλικανών, είπε ο Ομπάμα, χαρακτηρίζοντας την στάση των αντιπάλων του ως «ανεύθυνη».

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή