Λευκός Οίκος: Πρόσκληση Ομπάμα στους ηγέτες του Κογκρέσου για συνάντηση

Για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο και να συνεχιστεί η λειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 18:37
UPD:19:07
EPA/MICHAEL REYNOLDS

Στο Λευκό Οίκο προσκάλεσε ο Μπάρακ Ομπάμα τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών ομάδων των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών σε Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία.

A- A A+

Τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών ομάδων των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών σε Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία προσκάλεσε στο Λευκό Οίκο πριν από λίγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει με τον κρατικό προϋπολογισμό.

Υπενθυμίζεται ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, έχει αρχίσει η αναστολή των ομοσπονδιακών κυβερνητικών λειτουργιών στη χώρα, καθώς το Κογκρέσο δεν κατάφερε να εγκρίνει ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

Το κατώφλι του Λευκού Οίκου θα περάσουν ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και κορυφαία φυσιογνωμία των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο, Τζον Μπένερ, η ηγέτιδα της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στο ίδιο σώμα, Νάνσι Πελόζι, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Χάρι Ρέιντ και ο ηγέτης της μειοψηφίας των γερουσιαστών των Ρεπουμπλικανών, Μιτς ΜακΚόνελ.

«Χαιρόμαστε που ο πρόεδρος αντιλήφθηκε ότι δεν μπορεί να υπερασπιστεί πλέον την άρνηση για οποιαδήποτε συζήτηση», δήλωσε ο Μπρένταν Μπακ, εκπρόσωπος Τύπου του ρεπουμπλικανού προέδρου της Βουλής, κ. Μπένερ, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή