Άσμουσεν: Καμία επανεξέταση πριν την άνοιξη

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013 16:27
UPD:21:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας (αριστερά) υποδέχεται το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γεργκ Άσμουσεν (δεξιά), στο Υπουργείο Οικονομικών.

Η Ευρωζώνη θα συζητήσει μέτρα στήριξης της Ελλάδας, υπό τον όρο να εφαρμόσει τα προβλεπόμενο από το τρέχον πρόγραμμα στήριξης, όμως δεν σκοπεύει να εξετάσει την κατάσταση πριν την άνοιξη του 2014, δήλωσε το εκτελεστικό στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γεργκ Άσμουσεν, ζητώντας τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Άσμουσεν χαρακτήρισε ενθαρρυντικά τα στοιχεία για τα δημοσιονομικά της Ελλάδας στο επτάμηνο, σημειώνοντας πως βλέπει τα πρώτα σημάδια μιας σταθεροποίησης.

Έκανε λόγο για επώδυνη προσπάθεια και εξέφρασε τον σεβασμό του στις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Είπε, επίσης, ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν και έδωσε έμφαση στην προσπάθεια καταπολέμησης της ανεργίας, ειδικά των νέων, που, όπως είπε, είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και της επίτευξης αναπτυξιακών ρυθμών ανάπτυξης.

REUTERS

Aνέφερε ακόμη πως είναι επικεντρωμένος στο να επιτύχει το τρέχον πρόγραμμα για την Ελλάδα, ενώ ερωτηθείς για τις δηλώσεις Σόιμπλε περί νέου πακέτου, είπε πως δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο ενός νέου πακέτου βοήθειας. Ανάλογη απάντηση έδωσε και σε ερώτηση για ενδεχόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους, ενώ και στις δύο περιπτώσεις παρέπεμψε στη δέσμευση του Eurogroup του Νοεμβρίου για περαιτέρω μέτρα βοήθειας υπό την προϋπόθεση της τήρησης των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί από την Ελλάδα και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

Για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σημείωσε πως είναι πλέον ανακεφαλαιοποιημένο. 

Ο κ. Άσμουσεν συναντήθηκε το μεσημέρι και με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αύριο στις 10:30 θα συναντηθεί και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

EURONEWSGREEK
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Προετοιμασία του εδάφους για νέο μνημόνιο

«Αφού ο Ντράγκι και η παρέα του στην ΕΚΤ συνέχισαν και χθες το γνωστό κερδοσκοπικό γαϊτανάκι με τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου απομυζώντας έτσι, από τον φτωχοποιημένο ελληνικό λαό εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, το μέλος της διοίκησης της ΕΚΤ Γεργκ Άσμουσεν, επισκεπτόμενος την Αθήνα, επιστρέφει στον τόπο του κερδοσκοπικού εγκλήματος και σαν "λαγός" του Σόιμπλε, προετοιμάζει το έδαφος για ένα νέο μνημόνιο που θα οδηγήσει στην αέναη εξαθλίωση και ξένη εξάρτηση της πατρίδας μας» σχολίασε ο αρμόδιος τομεάρχης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα