ΕΤΕΑ: Ξενοικιάζονται 19 ακίνητα – αξιοποιούνται 36 ιδιόκτητα

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013 16:29
UPD:16:33
Eurokinissi/EUROKINISSI

«Μετά τη δημιουργία της Εστίας όπου με έκπληξη διαπιστώθηκε ότι για κάθε εργαζόμενο στο ΕΤΕΑ αντιστοιχούν 350 τετραγωνικά μέτρα περίπου, προχωράμε σήμερα στην εξυγίανση και οργανωτική ανασυγκρότηση των κτηριακών δομών του ΕΤΕΑ», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Εξοικονόμηση πάνω από 500.000 ευρώ ετησίως επιτυγχάνεται σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας από το «νοικοκύρεμα» στα ακίνητα του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης.

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η εξοικονόμηση δαπανών θα προέλθει ως επί το πλείστον από την άμεση αποδέσμευση των 19 από τα 21 μισθωμένα ακίνητα μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη. Θα διατηρηθούν μόνο δύο μισθωμένα ακίνητα (κτήρια στην οδό Μάρνης) όπου, όμως, θα μειωθεί τουλάχιστον στο 50% το ενοίκιο τους καθώς η τωρινή τιμή ενοικίασης είναι 14 ευρώ/m2 όταν η αντικειμενική τιμή ενοικίασης στη περιοχή δεν υπερβαίνει τα 6 ευρώ/m2.

Παράλληλα, αξιοποιούνται τα 36 ιδιόκτητα ακίνητα του ταμείου, από τα οποία 10 ακίνητα χρησιμοποιούνταν για στέγαση προσωπικού ενώ τα υπόλοιπα 26, μέχρι τώρα, χρησιμοποιούνταν σαν αποθηκευτικός χώρος αρχείων και εγγράφων των ενοποιημένων τομέων.

«Μετά τη δημιουργία της Εστίας όπου με έκπληξη διαπιστώθηκε ότι για κάθε εργαζόμενο στο ΕΤΕΑ αντιστοιχούν 350 τετραγωνικά μέτρα περίπου, προχωράμε σήμερα στην εξυγίανση και οργανωτική ανασυγκρότηση των κτηριακών δομών του ΕΤΕΑ», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, διαβεβαιώνοντας ότι «η μάχη για το νοικοκύρεμα στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας» θα συνεχιστεί «χωρίς διακοπή».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα