Αύριο στις 15.00 η συνάντηση Στουρνάρα - Άσμουσεν

Πληροφορίες ότι ο ευρωπαίος αξιωματούχος ζήτησε να δει τον Αλ. Τσίπρα
Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013 15:51
UPD:17:32
REUTERS/ EUROKINISSI/RICHARD BURTON/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Γιεργκ Άσμουσεν (αριστερά) και ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Γιάννης Στουρνάρας.

Αύριο Τετάρτη στις 15.00 θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τον Γιεργκ Άσμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη χώρα μας.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, η επίσκεψη στη χώρα μας του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, είναι ιδιαίτερα σημαντική και γίνεται τη στιγμή που εντείνονται τα σενάρια για νέο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα μας.

Ο κ. Άσμουσεν αναμένεται να συναντηθεί επίσης με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας Γεώργιο Προβόπουλο, τον Γεώργιο Ζανιά, πρόεδρο του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, καθώς και με επιχειρηματικούς παράγοντες. 

«Ενόψει της επόμενης αποστολής αξιολόγησης της τρόικας, ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ θα επισκεφθεί την Αθήνα για διμερείς συναντήσεις με Έλληνες διαμορφωτές πολιτικής κι εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και του επιχειρηματικού κόσμου για να συζητήσει το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας και τις ευρύτερες εξελίξεις στην Ευρωζώνη», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας.

Οσον αφορά στο επίμαχο θέμα του κουρέματος του ελληνικού χρέους, στις αρχές του κακλοκαιριού, ο κ. Άσμουσεν είχε ταχθεί εναντίον μιας τέτοιας προοπτικής, λέγοντας ότι πρωτίστως η Ελλάδα πρέπει να ασχοληθεί με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Πληροφορίες ότι ο ευρωπαίος αξιωματούχος ζήτησε συνάντηση και με τον Αλ. Τσίπρα

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Άσμουσεν ζήτησε να δει τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας μάλιστα πως διατίθεται μέχρι και να αλλάξει το πρόγραμμά του. 

Ως γνωστόν, ο κ. Τσίπρας περιοδεύει στην Κέρκυρα, και οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μάλλον συνάντηση με τον ευρωπαίο αξιωματούχο θα έχει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης. 

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα