Στην Αθήνα αύριο ο Γεργκ Άσμουσεν

Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην ατζέντα της επίσκεψης
Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013 13:02
UPD:14:17
EPA/JULIEN WARNAND

Γεργκ Άσμουσεν, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στη χώρα μας θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Γεργκ Άσμουσεν, προκειμένου να συζητήσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε επίπεδο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

«Ενόψει της επόμενης αποστολής αξιολόγησης της τρόικας, ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ θα επισκεφθεί την Αθήνα για διμερείς συναντήσεις με Έλληνες διαμορφωτές πολιτικής κι εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και του επιχειρηματικού κόσμου για να συζητήσει το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας και τις ευρύτερες εξελίξεις στην Ευρωζώνη», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας.

Σύμφωνα με το Reuters, η επίσκεψη του ευρωπαίου αξιωματούχου πραγματοποιείται εν μέσω της σεναριολογίας περί νέας στήριξης της Ελλάδας προκειμένου να μπορέσει η χώρα να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Όπως αναφέρουν πηγές του πρακτορείου, ο κ. Άσμουσεν θα συναντηθεί με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας Γεώργιο Προβόπουλο, τον υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα και τον Γεώργιο Ζανιά, πρόεδρο του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας.


Νωρίτερα αυτό το μήνα η κυβέρνηση της Γερμανίας διέψευσε δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel το οποίο επικαλούμενο μια έκθεση οικονομολόγων της Μπούντεσμπανκ, της ομοσπονδιακής γερμανικής κεντρικής τράπεζας, ανέφερε ότι η ΕΕ «είναι βέβαιο ότι θα συμφωνήσει σε ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας» για την Ελλάδα και ότι το τρέχον πρόγραμμα αντιμετωπίζει «εξαιρετικά υψηλούς» κινδύνους.

Ο υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε «απολύτως σωστή» κατεύθυνση. Το μήνυμα αυτό επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί σήμερα. «Σε εμένα το πρόγραμμα φαίνεται να βρίσκεται σε τροχιά. Δεν βλέπω καμιά επείγουσα ανάγκη να καταρτιστεί νέο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα», είπε σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Κλιμάκιο της τρόικας θα επιστρέψει στην Αθήνα το φθινόπωρο για να συζητήσει εάν και κατά πόσον η κυβέρνηση θα χρειαστεί να εξοικονομήσει και άλλα κεφάλαια για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους για την περίοδο 2015-2016.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα