Multimedia

Πρωτοφανείς πλημμύρες πλήττουν τη Βρετανία

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 11:21

Επιπλέον μέτρα προστασίας λαμβάνουν οι αρχές στη νότια Βρετανία μετά τις χθεσινές προειδοποιήσεις για νέες πλημμύρες, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους. Περίπου1600 στρατιώτες έχουν τεθεί σε επιφυλακή για να συνδράμουν στην ενίσχυση των αναχωμάτων.

Οι καταρρακτώδεις βροχές που θα πλήξουν και πάλι την χώρα κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα στη Βρετανία, που ήδη βιώνει έναν χειμώνα κατά τον οποίο έχει σημειωθεί ρεκόρ βροχόπτωσης, με χιλιάδες σπίτια να έχουν πλημμυρίσει και τα συγκοινωνιακά δίκτυα να έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό.

Περίπου 850 κατοικίες πλημμύρισαν την περασμένη εβδομάδα και χιλιάδες άλλες κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν. Κάποιοι κάτοικοι έχουν καταγγείλει περιστατικά λεηλασιών στα σπίτια που έχουν εκκενωθεί. Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος εξέδωσε χθες 16 προειδοποιήσεις για σφοδρές πλημμύρες, 14 στο Μπέρκσιρ και το Σάρεϊ -όπου ο ποταμός Τάμεσης υπερχείλισε- και 2 στο Σόμερσετ, μία από τις πλέον πληγείσες περιοχές.