Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 15:29

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου

Τα πανάκριβα τάκος του Μπάιντεν. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε την Πέμπτη τα τετραπλάσια από ό,τι έκαναν τα τάκος που παρήγγειλε σε εστιατόριο κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λος Άντζελες, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Αμερικανούς που πλήττονται από τον πληθωρισμό, τρεις εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές. Χαμογελαστός, ο ένοικος του Λευκού Οίκου εξήγησε στον υπάλληλο πως τα παραπάνω χρήματα που του έδωσε αρκούσαν για την παραγγελία του επόμενου πελάτη.
REUTERS / KEVIN LAMARQUE

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε την Πέμπτη τα τετραπλάσια από ό,τι έκαναν τα τάκος που παρήγγειλε σε εστιατόριο κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λος Άντζελες, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Αμερικανούς που πλήττονται από τον πληθωρισμό, τρεις εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές. Χαμογελαστός, ο ένοικος του Λευκού Οίκου εξήγησε στον υπάλληλο πως τα παραπάνω χρήματα που του έδωσε αρκούσαν για την παραγγελία του επόμενου πελάτη.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Μια Παλαιστίνια παρευρίσκεται στο κόκκινο χαλί του έκτου ετήσιου Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα,στη Γάζα. Στπ φεστιβάλ προβάλλονται ταινίες μεγάλου μήκους και ντοκιμαντέρ που αφορούν ζητήματα που σχετίζονται με την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή και τον κόσμο. 
EPA / MOHAMMED SABER

Μια Παλαιστίνια παρευρίσκεται στο κόκκινο χαλί του έκτου ετήσιου Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα,στη Γάζα. Στπ φεστιβάλ προβάλλονται ταινίες μεγάλου μήκους και ντοκιμαντέρ που αφορούν ζητήματα που σχετίζονται με την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή και τον κόσμο. 

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό στη Γερμανία. Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Καρλ Λάουτερμπαχ μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με την κατάσταση του COVID-19 στη Συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδιακής Βουλής (Bundespressekonferenz) στο Βερολίνο. 
EPA / CLEMENS BILAN

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Καρλ Λάουτερμπαχ μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με την κατάσταση του COVID-19 στη Συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδιακής Βουλής (Bundespressekonferenz) στο Βερολίνο. 

Συγκίνηση για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Πέθανε σε ηλικία 43 ετών έπειτα από διετή μάχη με σπάνια μορφή καρκίνου, ο δυο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Νικολαΐδης. 
INTIME NEWS / © Intime p.a.

Πέθανε σε ηλικία 43 ετών έπειτα από διετή μάχη με σπάνια μορφή καρκίνου, ο δυο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Νικολαΐδης. 

Η ιταλική Βουλή έχει νέο πρόεδρο. Μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος κρατούν ένα πανό στην ιταλική Βουλή, στο οποίο αναγράφεται «όχι σε ένα πρόεδρο ομοφοβικό και υποστηρικτή του Πούτιν».  Με 222 ψήφους σε σύνολο 400 εξελέγη σήμερα πρόεδρος της βουλής ο Λορέντσο Φοντάνα. O Φοντάνα είναι 42 ετών και στο παρελθόν έχει εκφραστεί υπέρ του Βλαντίμιρ Πούτιν, του Βίκτορ Ορμπάν και της Μαρίν Λεπεν, όπως αναφέρει σήμερα ο ιταλικός Τύπος. Παράλληλα, έχει κάνει αρνητικές δηλώσεις σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των γυναικών και των ομοφυλόφιλων.
EPA / RICCARDO ANTIMIANI

Μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος κρατούν ένα πανό στην ιταλική Βουλή, στο οποίο αναγράφεται «όχι σε ένα πρόεδρο ομοφοβικό και υποστηρικτή του Πούτιν».  Με 222 ψήφους σε σύνολο 400 εξελέγη σήμερα πρόεδρος της βουλής ο Λορέντσο Φοντάνα. O Φοντάνα είναι 42 ετών και στο παρελθόν έχει εκφραστεί υπέρ του Βλαντίμιρ Πούτιν, του Βίκτορ Ορμπάν και της Μαρίν Λεπεν, όπως αναφέρει σήμερα ο ιταλικός Τύπος. Παράλληλα, έχει κάνει αρνητικές δηλώσεις σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των γυναικών και των ομοφυλόφιλων.

Καταστροφικές πλημμύρες στην Αυστραλία. Μια γυναίκα διασώζεται από τα ορμητικά νερά εν μέσω εντολών εκκένωσης στο προάστιο Maribyrnong της Μελβούρνης.
via REUTERS / STRINGER

Μια γυναίκα διασώζεται από τα ορμητικά νερά εν μέσω εντολών εκκένωσης στο προάστιο Maribyrnong της Μελβούρνης.

Λίμνη Σκήτης. Στιγμιότυπο από την λίμνη της Σκήτης, που βρίσκεται κοντά στο ομώνυμο χωριό του νομού Λάρισας. Η Σκήτη είναι χτισμένη στις πλαγιές του Μαυροβουνίου, σε υψόμετρο 350 μέτρων. Η δημιουργία της λίμνης ήταν αποτέλεσμα του ταμιευτήρα νερού, που κατασκευάστηκε πριν από λίγα χρόνια από τη Νομαρχία Λάρισας για τη συγκράτηση των υπόγειων και των όμβριων υδάτων. Έχει έκταση 200 στρεμμάτα και βάθος από 2 έως 7 μέτρα.
Eurokinissi / ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Στιγμιότυπο από την λίμνη της Σκήτης, που βρίσκεται κοντά στο ομώνυμο χωριό του νομού Λάρισας. Η Σκήτη είναι χτισμένη στις πλαγιές του Μαυροβουνίου, σε υψόμετρο 350 μέτρων. Η δημιουργία της λίμνης ήταν αποτέλεσμα του ταμιευτήρα νερού, που κατασκευάστηκε πριν από λίγα χρόνια από τη Νομαρχία Λάρισας για τη συγκράτηση των υπόγειων και των όμβριων υδάτων. Έχει έκταση 200 στρεμμάτα και βάθος από 2 έως 7 μέτρα.