Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 14:29

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Βραζιλία: Στον δεύτερο γύρο η ανάδειξη προέδρου. Ο κεντροαριστερός πρώην πρόεδρος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα κατέλαβε μεν την πρώτη θέση στον 1ο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη την Κυριακή στη Βραζιλία, μπροστά από τον ακροδεξιό αρχηγό του κράτους Ζαΐχ Μπολσονάρου, αλλά το προβάδισμά του είναι πολύ μικρότερο από ό,τι προέβλεπαν δημοσκοπήσεις και θα χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος ανάμεσα στους δυο τους την 30ή Οκτωβρίου.
REUTERS / AMANDA PEROBELLI

Ο κεντροαριστερός πρώην πρόεδρος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα κατέλαβε μεν την πρώτη θέση στον 1ο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη την Κυριακή στη Βραζιλία, μπροστά από τον ακροδεξιό αρχηγό του κράτους Ζαΐχ Μπολσονάρου, αλλά το προβάδισμά του είναι πολύ μικρότερο από ό,τι προέβλεπαν δημοσκοπήσεις και θα χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος ανάμεσα στους δυο τους την 30ή Οκτωβρίου.

Στροφή 180 μοιρών από την κυβέρνηση Τρας. Στιγμιότυπο από διαμαρτυρίες έξω από το Συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος στο Μπέρμιγχαμ, στη Βρετανία. Η βρετανική κυβέρνηση πήρε πίσω την κατάργηση του υψηλότερου φορολογικού συντελεστή του 45% μετά τις αντιδράσεις, επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομιών Κουάζι Κουάρτενγκ.
EPA / TOLGA AKMEN

Στιγμιότυπο από διαμαρτυρίες έξω από το Συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος στο Μπέρμιγχαμ, στη Βρετανία. Η βρετανική κυβέρνηση πήρε πίσω την κατάργηση του υψηλότερου φορολογικού συντελεστή του 45% μετά τις αντιδράσεις, επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομιών Κουάζι Κουάρτενγκ.

Τελετουργικά στην Ινδία. Ένα κορίτσι ετοιμάζεται ως θεά Ντούργκα κατά τη διάρκεια του τελετουργικού Kumari Puja, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Durga Puja στο χωριό Shidaspur βόρεια της Καλκούτα, στην Ινδία. 
EPA / PIYAL ADHIKARY

Ένα κορίτσι ετοιμάζεται ως θεά Ντούργκα κατά τη διάρκεια του τελετουργικού Kumari Puja, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Durga Puja στο χωριό Shidaspur βόρεια της Καλκούτα, στην Ινδία. 

Εκατόμβη νεκρών σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Ινδονησία. Το πλήθος που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο δέχθηκε βομβαρδισμό δακρυγόνων, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και να ποδοπατηθούν δεκάδες άτομα. Oι νεκροι πλέον υπολογιζονται στους 174. 32 παιδιά νεκρά.
via REUTERS / ANTARA FOTO

Το πλήθος που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο δέχθηκε βομβαρδισμό δακρυγόνων, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και να ποδοπατηθούν δεκάδες άτομα. Oι νεκροι πλέον υπολογιζονται στους 174. 32 παιδιά νεκρά.

Θρίαμβος της Σίτι στο ντέρμπι του Μάντσεστερ. Σ
Action Images via Reuters / CARL RECINE

Σ' έναν αγώνα διαφήμιση του ποδοσφαίρου, η Μάνστεστερ Σίτι επικράτησε με 6-3 της Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι της πόλης. Στη φωτογραφία, Χάαλαντ και Φόντεν πανηγυρίζουν. Άλλωστε πέτυχαν ο καθένας από 3 γκολ.