Στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Προσπάθεια στήριξης των ΜμΕ
Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 13:17
EPA/OLIVIER HOSLET

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντόνιο Ταγιάνι.

Για τη στήριξη των ΜμΕ και την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας στην Ελλάδα, μεταβαίνει σήμερα στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντόνιο Ταγιάνι, συνοδευόμενος από εκπροσώπους περισσότερων από 138 ευρωπαϊκών εταιρειών.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών θα συναντηθούν και θα συνομιλήσουν με ιδιοκτήτες και διευθυντικά στελέχη 413 ελληνικών ΜμΕ για την ανάπτυξη συνεργασιών και εμπορικών εταιρικών σχέσεων, για επενδύσεις και για κοινές επιχειρήσεις.

Στο επίκεντρο της επίσκεψης θα είναι μια διεπιχειρησιακή εκδήλωση δικτύωσης, με σκοπό να ενισχυθούν οι εταιρικές σχέσεις και να βοηθηθούν η βιομηχανία και οι ΜμΕ της Ε.Ε. να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες ανάπτυξης εμπορικών σχέσεων με την Ελλάδα.

Ο στόχος είναι να προωθηθούν οι επιχειρηματικές ευκαιρίες (B2B) για εταιρικές σχέσεις και επενδύσεις στην Ελλάδα στους τομείς της μεταποίησης γεωργικών προϊόντων διατροφής / τροφίμων, των κατασκευών και υλικών και βασικών τεχνολογιών γενικής εφαρμογής, της ενέργειας, της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών, των φαρμακευτικών προϊόντων / επιστημών υγείας και του τουρισμού.

«Μαζί με το ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Τουρισμού θα εστιαστούμε κυρίως στους τομείς που έχουν χαρακτηριστεί ως η σπονδυλική στήλη της ελληνικής οικονομίας. Αυτό το επιχειρηματικό συνέδριο είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ εταιρειών από την Ελλάδα και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και για την αξιοποίηση του ανεκμετάλλευτου επιχειρηματικού δυναμικού που υπάρχει σήμερα στην ευρωπαϊκή οικονομία», δήλωσε ο κ. Ταγιάνι.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συνεργασία και ο ενθουσιασμός των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων θα στηρίξουν την ανανέωση των ελληνικών ΜμΕ καθώς και ολόκληρης της οικονομίας», πρόσθεσε.

Ο κ. Ταγιάνι εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την πρόοδο που σημειώθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της ειδικής ομάδας της Κομισιόν (Task Force).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα