Ιαπωνία: Άμεση παροχή κινήτρων υπόσχεται ο Κουρόντα

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 13:08
REUTERS/ISSEI KATO

Ο υποψήφιος για τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Χαρουχίκο Κουρόντα παρίσταται στη συνεδρίαση της Ανω Βουλής στο Τόκιο. 

Υπέρ της άμεσης παροχής νομισματικών κινήτρων για τόνωση της ιαπωνικής οικονομίας τάσσεται ο Χαρουχίκο Κουρόντα, ο οποίος έχει επιλεγεί από την ιαπωνική κυβέρνηση για τη θέση του κεντρικού τραπεζίτη.

«Η ταχύτητα είναι σημαντική», υπογράμμισε ο κ. Κουρόντα, του οποίου ο διορισμός αναμένεται να επικυρωθεί από το κοινοβούλιο εντός της εβδομάδας. Ωστόσο, η άποψη αυτή δεν βρίσκει σύμφωνα όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας της Ιαπωνίας, και συγκεκριμένα τον Κότζι Ισίντα, ο οποίος εξέφρασε επιφυλακτικότητα για τη λήψη τόσο «ανορθόδοξων» μέτρων τόσο βιαστικά.

Η διάσταση απόψεων στους κόλπους της κεντρικής τράπεζας υποδηλώνει ότι παρότι τα μέλη του δ.σ. συμφωνούν σε γενικές γραμμές για την ανάγκη παροχής νέων κινήτρων, διαφωνούν όσον αφορά στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την τόνωση της στάσιμης ιαπωνικής οικονομίας.

«Θέλω να συζητήσω τα μέτρα με την επιτροπή νομισματικής πολιτικής και να εφαρμόσω τα εν λόγω μέτρα όσο το δυνατόν ταχύτερα», δήλωσε ο κ. Κουρόντα ενώπιον του κοινοβουλίου. Είναι διατεθειμένος, όπως τόνισε, να κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του 2% για τον πληθωρισμό που έχει θέσει η κεντρική τράπεζα.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα