«Κοντά σε συμφωνία» για τα ληξιπρόθεσμα προς τα ταμεία

Δηλώσεις Ν. Παναγιωτόπουλου
Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 13:24
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι «καταλήγουμε σιγά σιγά στον κοινό τόπο», για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, συμπληρώνοντας ότι «δημιουργήθηκε μία υπερβολική απαισιοδοξία μετά από τις πρώτες ενστάσεις της τρόικας».

Κοντά σε συμφωνία με την τρόικα για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήγησε, όσον αφορά την πάγια ρύθμιση, ότι «μάλλον πάμε προς τις 18 δόσεις», οι οποίες είχαν προταθεί από την ελληνική πλευρά σε αντιπαραβολή με την τρόικα που ήθελε 12 δόσεις.

Αναφορικά με τη λεγόμενη ύστατης ευκαιρίας ρύθμιση ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε ότι θεωρήθηκε υπερβολική η πρόταση της κυβέρνησης για 60 δόσεις.

«Υπερβολική θεωρήθηκε η δική μας άποψη των 60 δόσεων, θα πέσει αυτό κάπως, και εγώ άκουσα για τις 48 χθες, όπως προέκυψε από τα τεχνικά κλιμάκια. Δεν έχει τόση σημασία αυτό όσο ότι είμαστε κοντά σε κάποια συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Καταλήγουμε σιγά σιγά στον κοινό τόπο», συνέχισε ο υφυπουργός Εργασίας, συμπληρώνοντας ότι «δημιουργήθηκε μία υπερβολική απαισιοδοξία μετά από τις πρώτες ενστάσεις της τρόικας».

Καταλήγοντας, ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε πως «πρέπει να βρούμε μία λύση που να είναι βιώσιμη και εφικτή, ώστε να έρθουν οι επιχειρήσεις να ρυθμίσουν, να έχουν τα ταμεία έσοδα, και να στηριχθούν και τα ταμεία και οι θέσεις εργασίας οι εναπομείνασες».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, όσο παρατείνεται η αναβολή λήψης αποφάσεων, τόσο σωρεύεται η πίεση στα ασφαλιστικά ταμεία «αφού όλοι περιμένουν τη ρύθμιση που θα ανακοινωθεί και για αυτό δεν πληρώνουν».

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ο καρνάβαλος της φαιδρότητας συνεχίζεται

Οι συνεχείς διαβουλεύσεις για το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο και τα ταμεία προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουικ, ο οποίος σχολίασε πως «ο καρνάβαλος της φαιδρότητας των ανικάνων συνεχίζεται».

Όπως είπε, «εξακολουθούν να περιφέρονται άβουλοι γύρω από τις ορέξεις των υπαλλήλων της τρόικας, η οποία αρνείται κατηγορηματικά να αποδεχθεί τις πρέπουσες και ρεαλιστικές λύσεις για τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του δημοσίου και των ταμείων». 

«Τα όσα αναγράφονται σήμερα για 24 ή 48 δόσεις, την ώρα που η ίδια η κυβέρνηση ζητά τουλάχιστον τις 60, προκαλεί μελαγχολία, αλλά ταυτόχρονα και θυμό, καθώς για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά ΔΕΝ κυβερνά αλλά έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στους απεσταλμένους των δανειστών», συμπλήρωσε ο κ. Κουίκ.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα