Γ. Στουρνάρας: Αυτό που θέλουμε από την Ευρώπη είναι επενδύσεις

Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 20:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ο ΥΠΟΙΚ Γιάννης Στουρνάρας (δεξιά) συνομιλεί με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας (αριστερά) στη σημερινή τους συνάντηση στο υπουργείο.

Ευρωπαϊκή χείρα βοηθείας για να βγει η Ελλάδα από την κρίση μέσω επενδύσεων ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί του σήμερα.

«Αυτό που θέλουμε τώρα από την Ευρώπη είναι επενδύσεις, είναι ανάπτυξη», υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας, όπως είπε, υπενθύμισε στον κ. Κάρας ότι «είμαστε περίπου στον έκτο χρόνο της ύφεσης, ότι πληρώσαμε πολύ ακριβά αυτή την κρίση, με μέτρα δημοσιονομικής σταθερότητας, μεγάλη μείωση μισθών και συντάξεων και αύξηση φόρων».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε την ανάγκη για λύσεις,  άμεσα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και για την επίτευξη ισορροπίας ανάμεσα στη  μείωση του δημοσίου χρέους και την ανάπτυξη, την απασχόληση και  τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 της ΕΕ και τόνισε ότι  πρέπει να υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση για προγράμματα που θα ενισχύσουν την απασχόληση- κυρίως των νέων- την εκπαίδευση και  την έρευνα για μια ανταγωνιστική Ευρώπη.

Επεσήμανε, τέλος, την ανάγκη σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να διοχετευθεί ρευστότητα στη μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με την τρόικα

Στο μεταξύ, ως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να παραμείνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις με τους υπουργούς.

Αυτό ανέφερε, όπως μεταδίδει με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, τονίζοντας επίσης ότι πρέπει να ικανοποιηθούν τα προαπαιτούμενα του Μαρτίου (δημόσιος τομέας, τιμές φαρμάκων), προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, θα υπάρξει και τρίτη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, την προσεχή Κυριακή, χωρίς αυτό να αποκλείει και άλλες συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα