Φόρους 6 δισ. ευρώ φέρνει το β' εξάμηνο

Προβλέψεις: Τι θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι για εισόδημα, ΕΝΦΙΑ και Ι.Χ. αυτοκίνητα
Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015 14:00
UPD:14:01
SHUTTERSTOCK

Από την έντυπη έκδοση 

Του Γιώργου Κούρου
[email protected]

Εξάμηνο «φωτιά» έρχεται για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, καθώς οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν έως το τέλος του έτους φόρους άνω των 6 δισ. ευρώ! Η αρχή αναμένεται να γίνει με την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, οι οποίες θα πρέπει να υποβληθούν έως και τις 30 Ιουνίου, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσης των εισοδημάτων.

Σήμερα εξάλλου με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται, εκτός απροόπτου, να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία στο Τaxis η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή, χωρίς προς το παρόν να αποκλείεται η έναρξη να μετατεθεί ακόμη για λίγες ημέρες, καθώς υπάρχουν τεχνικά προβλήματα για τα οποία οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων δίνουν «αγώνα» για να ξεπεραστούν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ακόμη και σήμερα να ανοίξουν οι «πύλες» του Taxis, λογιστές και φοροτεχνικοί ζητούν την παράταση της προθεσμίας έως και τις 30 Ιουλίου, καθώς ο όγκος των φορολογικών δηλώσεων είναι τεράστιος και ο χρόνος των περίπου 50 ημερών που απομένουν δεν θεωρείται επαρκής.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα