Πώς θα αναβαθμιστεί ο ρόλος των επιμελητηριακών αρχών

Παρέμβαση: Διασύνδεση των υπό σχεδιασμό Κέντρων Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων με τους φορείς
Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015 13:58
UPD:14:00

Τα επιμελητήρια θα μπορούν να παρέχουν στις νέες, αλλά και παλαιές επιχειρήσεις υπηρεσίες συμβουλευτικής, νομικής, οικονομικής και εκπαιδευτικής φύσης, είπε ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης.

Από την έντυπη έκδοση 

Του Σταμάτη Ζησίμου
 [email protected]

Τη διασύνδεση των υπό σχεδιασμό Κέντρων Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων με τα επιμελητήρια, αλλά και την ουσιαστική αναβάθμιση των επιμελητηρίων στην κατεύθυνση υποστήριξης της επιχειρηματικότητας προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, το οποίο εντός του επόμενου διαστήματος θα προχωρήσει στην αλλαγή του νομικού πλαισίου που διέπει τον επιμελητηριακό θεσμό.

Το πώς θα γίνει η διασύνδεση δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι την παρούσα στιγμή δεν τίθεται ζήτημα επαναφοράς της υποχρεωτικότητας εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια που καταργήθηκε από 1/1/2015.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης, πρόκειται άμεσα να δρομολογήσει έναν κύκλο επαφών με τα επιμελητήρια, καθώς και με την κεντρική τους ένωση, ώστε πριν προχωρήσει στις αλλαγές της νομοθεσίας να έχει τη σύμφωνη γνώμη τους.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα