Συνεδριάζει το Eurogroup στο Λουξεμβούργο

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 10:48
UPD:11:57
FOSPHOTOS/The Council of the European Union

Στο τραπέζι του Eurogroup, το οποίο θα συνεδριάσει το απόγευμα, θα τεθεί και το προσχέδιο του Προϋπολογισμού (φωτ. αρχείου).

Στο Λουξεμβούργο στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον, όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης με θέμα την 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Στο τραπέζι θα τεθεί και το προσχέδιο του Προϋπολογισμού, ενώ οι υπουργοί Οικονομικών θα ενημερωθούν επίσης από τους ελεγκτές της Ε.Ε. και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για το σχέδιο της Ελλάδας να εξέλθει το 2015 - ένα χρόνο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα - από το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας. 

Χθες, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ προέβη σε συστάσεις προς την Αθήνα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή, σε συνάντηση που είχε η κ. Λαγκάρντ με ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, στην Ουάσιγκτον, τέθηκε το ζήτημα της απεμπλοκής από το μνημόνιο.

AMNAWEBTV

Πάντως, οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους για το πλαίσιο απεμπλοκής της Ελλάδας από το μνημόνιο αναμένεται να είναι μακρές και πολύπλοκες, καθώς υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βασική προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης από την τρόικα, ώστε να εκταμιευθούν τα κονδύλια που είναι προγραμματισμένα.

newsroom naftemporiki.gr
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα