Αντ. Σαμαράς: Πάνω από 500 εκατ. από το πλεόνασμα θα δοθούν σε 1 εκατομμύριο Έλληνες

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 14:20
UPD:19:34
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ποσό άνω των 500 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα θα δοθεί σε ένα εκατομμύριο Έλληνες με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, καθώς και στους ένστολους με μηνιαίους μισθούς κάτω των 1.500 ευρώ. Ένα μέρος του πλεονάσματος θα δοθεί, κατά τα συμφωνημένα, για αποπληρωμή του χρέους της χώρας.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

«Πάνω από 500 εκατ. ευρώ θα δοθούν αμέσως σε ένα εκατ. Ελλήνων με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Δηλαδή στους φτωχότερους, σε αυτούς που αδικήθηκαν  περισσότερο και στους ένστολους με μηνιαίο μισθό κάτω των 1.500 ευρώ», είπε ο κ. Σαμαράς σχετικά με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος. 

Ανακοίνωσε επίσης ότι προβλέπεται μέριμνα για τους άστεγους και ειδικότερα έκτακτη ενίσχυση 20 εκατ. ευρώ στις υπηρεσίες που τους προσφέρονται για φαγητό, στέγαση κλπ.

Σχετικά με τα εργασιακά, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συμφωνία με την τρόικα για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιουλίου κατά 3,9% «και από την πλευρά των εργοδοτών και από την πλευρά των εργαζομένων».

ΔΤ

Παράλληλα, εκτίμησε ότι με το μέτρο αυτό θα ανακουφιστούν οι επιχειρήσεις και ιδιαίτερα οι ΜμΕ και θα δοθεί ώθηση στην απασχόληση. Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, πρόσθεσε, θα οδηγήσει «σε αύξηση αποδοχών των εργαζόμενων σε όλο τον ιδιωτικό τομέα». 

Εξάλλου, ο κ. Σαμαράς γνωστοποίησε ότι εντός του 2014 θα δοθεί άλλο 1 δισ. ευρώ για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, επιπλέον εκείνων που είχαν προβλεφθεί από το πρόγραμμα. 

Λεπτομέρειες σχετικά με τις προτάσεις του ΟΟΣΑ για γάλα, βιβλίο, ψωμί κλπ δεν έκανε γνωστές, παρατήρησε ωστόσο πως η συμφωνία προβλέπει «πολλές σημαντικές διαθρωτικές αλλαγές αναπτυξιακού χαρακτήρα, που αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα και μειώνουν τις τιμές».

«Δεν χρειάζονται, ούτε πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας»

Ανακεφαλαιώνοντας τα θετικά σημεία της συμφωνίας, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως «δεν χρειάζονται, ούτε πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας, όπως με μονιμη κακοπιστία προεξοφλούσαν ορισμένοι, αλλά προκύπτει σημαντική ανακούφιση για τους Έλληνες πολίτες». 

Όπως χαρακτηριστικά είπε, οι μακρές διαπραγματεύσεις ολοκληρώνονται με επιτυχία όταν «άλλοι αμφισβητούσαν τα επιτεύγματα της οικονομίας».

«Αυτή η κυβέρνηση ενωμένη έκανε με σοβαρότητα αυτό που είναι η αποστολή της να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Είχαμε υποσχεθεί να αποτρέψουμε την έξοδο από το ευρώ και το επιτύχαμε. Πετυχαίνουμε να βγάλουμε τη χώρα από την ύφεση. Αγωνιζόμασταν να πετύχουμε πρωτογενείς πλεόνασμα πιο νωρίς και το καταφέραμε», συμπλήρωσε. 

«Σήμερα», συνέχισε ο κ. Σαμαράς, «ολοκληρώνεται μία μεγάλη περίοδος δοκιμασιών και γίνεται ένα νέο ξεκίνημα με ελπίδα γιατί οι θυσίες αποδίδουν και τα αποτελέσματα γίνονται χειροπιαστά». 

«Τελειώσαμε μία δύσκολη διαπραγμάτευση», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Όπως είπε, τα σχετικά κείμενα διαμορφώνονται και τελειώνουν, ενώ το απόγευμα θα ανακοινωθεί από τους εταίρους, η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

ΔΤ

Ο κ. Στουρνάρας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και σημείωσε πως αυτή η επιθεώρηση ήταν η δυσκολότερη μέχρι τώρα.

Εξειδικεύοντας οικονομετρικά τις συγκεκριμένες αποφάσεις, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο επικαλείται το ΑΜΠΕ, επισήμανε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα κατανέμεται ως εξής:

  • Η ενίσχυση των αδυνάμων (με κριτήρια ανάλογα των κοινωνικών επιδομάτων) είναι άπαξ 500 εκατ. ευρώ.
  • Για την κάλυψη του κόστους από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα διατεθούν 350 εκατ. ευρώ.
  • Ποσό 1 δισ. ευρώ θα διατεθεί για την ελάφρυνση του χρέους (περίπου 33% του συνολικού πλεονάσματος).
  • Ποσό 20 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των αστέγων, ενώ αναμένονται επιπλέον μέτρα βοήθειας.
  • Ποσό 1 δισ. ευρώ, πλέον των προβλεπόμενων στον προϋπολογισμό, για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Ερωτηθείς ο ίδιος παράγοντας τι μέλλει γενέσθαι με τις αποφάσεις των Δικαστηρίων για τα εκκρεμή μισθολογικά αιτήματα δικαστικών λειτουργών και ένστολων, ανέφερε ότι δεν έχει προβλεφθεί ειδικό κονδύλι.

Σημείωσε συγκεκριμένα ότι ειδικά για τους δικαστικούς, για τους οποίους έχουν καθαρογραφεί οι σχετικές αποφάσεις, το κόστος ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ. Για τους ένστολους, το υπουργείο Οικονομικών αναμένει να καθαρογραφούν οι αποφάσεις, υπολογίζοντας, πάντως, ότι το κόστος είναι περίπου 500 εκατ. ευρώ για την καταβολή των αναδρομικών και λίγο κάτω από 500 εκατ. ευρώ το ετήσιο κόστος. Το κόστος που θα προκύψει για τους ένστολους, θα καλυφθεί από ισοδύναμα μέτρα.

Σχετικά με τα φορολογικά ζητήματα, σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα, η ελληνική πλευρά συμφώνησε με την τρόικα, να μειωθούν τα φορολογικά πρόστιμα σε 250 ευρώ από 1.000 ευρώ για τα απλά βιβλία και σε 500 ευρώ από 2.500 ευρώ για τα διπλογραφικά βιβλία. Συμφωνήθηκε, επίσης, με βάση την ελληνική πρόταση, να απαλλαγούν από τον φόρο υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων, όσοι διακρατούν το ακίνητο για διάστημα 20-25 ετών.

Στα υπόλοιπα «καυτά» ζητήματα της συμφωνίας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επήλθε συμβιβασμός και εφαρμογή των ελληνικών προτάσεων για ένα μεταβατικό διάστημα.

Άλλος παράγοντας του ΥΠΟΙΚ, τον οποίο επίσης επικαλείται το ΑΜΠΕ, υποστήριξε πως η τρόικα «έκανε σε όλα πίσω» και δεν «πήρε τίποτα απ' ό,τι ζητούσε».

Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε πως σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων, δεν θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για να αλλάξει το καθεστώς στον ιδιωτικό τομέα. Ο νέος θεσμός του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας θα λειτουργήσει δοκιμαστικά για ένα εξάμηνο και στη συνέχεια θα αποφασίσει το Διεθνές Γραφείο Εργασίας εάν ο συγκεκριμένος θεσμός είναι επιτυχημένος ή πρέπει να υπάρξει η νομοθέτηση που ζητούσε η τρόικα.

Επίσης, δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο το 2015.

Με τηλεδιάσκεψη η έγκριση των δόσεων

Η έγκριση των δόσεων προς τη χώρα αναμένεται να δοθεί, μέσω τηλεδιάσκεψης, το προσεχές διάστημα.

Η εκταμίευση των ποσών θα γίνει αφού κατατεθούν και ψηφιστούν από τη Βουλή οι εφαρμοστικοί νόμοι της συμφωνίας με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα βαδίζει στην έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται.

«Η Ελλάδα κάνει τα τελευταία βήματα, βαδίζοντας στην έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο, οι θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού αναγνωρίζονται» σημείωσε, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «αυτό είναι το αποστομωτικό στοιχείο και με αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα τώρα μπορούμε να στηρίξουμε και τους δημοσιονομικούς στόχους του 2014 και των επόμενων ετών χωρίς πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα». 

Ειδικότερα, σημείωσε πως πως χάρη στο πλεόνασμα αυτό «μπορούμε να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις μέσα από την καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών, μπορούμε να αποκαταστήσουμε αδικίες και να επιστρέψουμε ένα μικρό ποσοστό των θυσιών σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη».

Πρόσθεσε πάντως πως «δεν μπορούμε φυσικά να εφησυχάσουμε, η προσπάθεια είναι συνεχής, αλλά μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι». 

Κλείνοντας, άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει. Όπως είπε, «κάποιοι που δεν ξέρουν τι να πουν και τι να κάνουν πολιτικά χωρίς τους "βάρβαρους" είναι πράγματι σε δύσκολη θέση, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι ικανοποιημένη γιατί βλέπει πως οι κόποι και οι θυσίες πιάνουν τόπο».

Αλ. Τσίπρας: «Ο Πρωθυπουργός δεν είπε τίποτε για το φόνο»

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία με την τρόικα θα οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα νέο μνημόνιο εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς «δεν είπε τίποτε για το φόνο».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «η μόνη αλήθεια που ειπώθηκε σήμερα από τον κ. Σαμαρά ήταν πως η κυβέρνηση τήρησε τις υποσχέσεις της. Αλλά τις τήρησε πλήρως και μονομερώς, μόνο προς την τρόικα και όχι προς τον ελληνικό λαό».  

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συμφωνίας ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «η συμφωνία για την οποία επαίρεται ο κ. Σαμαράς προβλέπει κατάργηση των τριετιών, απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, νέες απολύσεις στο δημόσιο τομέα και μόνιμη φτώχεια για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους. Πρόκειται για μια βίαιη επιτάχυνση του σχεδίου υποτίμησης της εργασίας, των περιουσιών και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Με αυτή την συμφωνία ο κ. Σαμαράς ταυτίστηκε για πάντα  με το μνημόνιο. Για την ακρίβεια, ο κ. Σαμαράς είναι το μνημόνιο. Και από το μνημόνιο θα βγούμε, μόνο όταν ο λαός μας στείλει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας την κυβέρνησή του».

Για ταύτιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τη «μιζέρια και την καταστροφολογία», έκανε λόγο στην απάντησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

«Τελικά, ο κ. Τσίπρας είναι η μιζέρια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου εξηγώντας στην απάντησή του ότι «και πλεόνασμα υπάρχει, που διανέμεται στους πολίτες και δεν υπάρχουν νέα μέτρα. Την ώρα που βγαίνουμε από το Μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας ονειρεύεται το Μνημόνιο. Γιατί χωρίς Μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει».

ΔΗΜΑΡ: Επιβεβλημένη πολιτική και όχι κίνηση φιλανθρωπίας η διανομή του πλεονάσματος

«Η διανομή του πλεονάσματος δεν είναι κίνηση φιλανθρωπίας, όπως την αντιλαμβάνεται και την παρουσιάζει η κυβέρνηση, αλλά πολιτική επιβεβλημένη», παρατήρησε η ΔΗΜΑΡ λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού.

Το κόμμα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «στην ανάγκη να κλείσει πάση θυσία η διαπραγμάτευση με την τρόικα», υπέκυψε στις πιέσεις, περικόπτει δραστικά το ποσό που θα διατεθεί και προσανατολίζεται να το διανείμει και με πελατειακά κριτήρια.

ΚΚΕ: Αντιλαϊκή η συμφωνία με τρόικα

Την πλήρη αντίθεσή του στη συμφωνία με την τρόικα εκφράζει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας ότι «και αυτή η συμφωνία αποδεικνύει αυτό που μόνο το ΚΚΕ τονίζει, ότι δηλαδή τα μνημόνια ενσωματώνουν τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της Ε.Ε. και τις απαιτήσεις των κεφαλαιοκρατών, που υπήρχαν προ κρίσης και μνημονίων και σήμερα εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες-μέλη, είτε μέσω των μηχανισμών της τρόικα είτε και χωρίς αυτούς.

Ακόμη και αν τελειώσει η σημερινή μορφή των μνημονίων, η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί, μέσω των μηχανισμών εποπτείας και επιτήρησης που έχει συγκροτήσει πλέον η Ε.Ε.». 

Π. Καμμένος

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, με αφορμή τις ανακοινώσεις του και την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την τρόικα.

Ο κ.Καμμένος χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά «πρωθυπουργό της κυβέρνησης των φτερών» και είπε ότι «δεν απάντησε σήμερα στους 360.000 υποψήφιους συνταξιούχους, που αναμένουν την έγκριση της σύνταξής τους». Αναρωτήθηκε εάν τελικά, «λέει ψέματα ο ίδιος ή ο Όλι Ρεν, που δηλώνει ότι δεν θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις συνταξιοδότησης».

«Την ίδια στιγμή, χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις δεν λαμβάνουν χρηματοδότηση από την Εθνική Τράπεζα, η οποία αγοράζει ουρανοξύστη στην Κωνσταντινούπολη έναντι 303 εκατομμυρίων δολαρίων» δήλωσε ο ίδιος.
 



Σχολιάστε το άρθρο

Απομένουν 3000 χαρακτήρες αποστολή
Τα πιο πρόσφατα σχόλια
Aggelos[147.102.4xx.xxx]
20/03/2014 15:49

του Γιώργου Δελαστίκ

Τραγελαφική έχει καταντήσει η κατάσταση στη Ν∆ και στο ΠΑΣΟΚ, χωρίς βέβαια αυτό να σηµαίνει ότι τα δύο κόµµατα δεν είναι άκρως επικίνδυνα για τον ελληνικό λαό. Είναι αδίστακτα στην προσπάθειά τους να διασωθούν και δεν ορρωδούν προ ουδενός πολιτικού εγκλήµατος προκειµένου να επιβιώσουν πολιτικά οι ηγέτες τους, οι οποίοι αυτή τη στιγµή δείχνουν πολιτικά «ξεγραµµένοι» – και µάλιστα σε λιγότερο από τρεις µήνες! Η δικαιολογηµένη ανησυχία για το µέχρι πού µπορούν να φτάσουν δεν αναιρεί από την άλλη πλευρά την αυτογελοιοποίηση των ηγετών τους, οι οποίοι δεν έχουν πλέον συναίσθηση πόσο… σούργελα έχουν γίνει!

Ο Σαµαράς ετοιµάζεται στις 25 Μαρτίου να υψώσει το λάβαρο της… αντίστασης στο ∆ΝΤ! Προσοχή, µόνο στο ∆ΝΤ, όχι στη Γερµανία που µας έχει επιβάλει το άθλιο µνηµονιακό καθεστώς, και την ΕΕ µέσω της οποίας το υλοποιεί. Έχοντας µάθει ο πρωθυπουργός ότι ούτε η Ουάσινγκτον θέλει πλέον να χρηµατοδοτεί µέσω ∆ΝΤ την περαιτέρω εδραίωση της γερµανικής ηγεµονίας στην Ευρώπη ούτε το Βερολίνο θεωρεί πια αναγκαίο το κάλυµµα του ∆ΝΤ, επειδή οι λαοί της Ευρώπης έχουν υποταχθεί δουλικά στο Τέταρτο Ράιχ, ετοιµάζεται ο Σαµαράς να… βγει στο αντάρτικο του αποχωρούντος ∆ΝΤ! Γι’ αυτό το λόγο τελευταία όλοι οι «γερµανοτσολιάδες» της κυβέρνησης Σαµαρά-Βενιζέλου κάνουν επικριτικές νύξεις κατά του ∆ΝΤ, προετοιµάζοντας το έδαφος της… αντιστασιακής έκρηξης του ηφαιστείου που κρύβουν µέσα τους!

Μπορεί ο Καρνάβαλος της Πάτρας να πέρασε, ο πολιτικός Καρνάβαλος όµως του Σαµαρά και του Βενιζέλου θα αρχίσει την παρέλασή του από τον επόµενο µήνα και θα τραβήξει επί δύο µήνες ολόκληρους µέχρι τις ευρωεκλογές! Ζωσµένοι µε αντι∆ΝΤ φισεκλίκια, ελπίζουν ο Σαµαράς και ο Βενιζέλος µήπως σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και πετύχει η µεν Ν∆ να ξεπεράσει το καχεκτικό όριο του 20% (βοηθούσης φυσικά και της απαγόρευσης συµµετοχής της Χρυσής Αυγής τις ευρωεκλογές) το δε ΠΑΣΟΚ ένα µονοψήφιο µεν ποσοστό αλλά πιο κοντά στο 9% παρά στο 5%.

Αν το καταφέρουν, θα επιβιώσει η κυβέρνηση. Αλλά κι αν η Ν∆ ξεπεράσει το 20%, καθόλου πιθανό δεν φαίνεται πλέον ότι το ΠΑΣΟΚ θα µπορέσει να υπερβεί το 5%-6%. Μόνο του το ΠΑΣΟΚ είναι ζήτηµα αν πιάνει πια το 5%, αλλά ο… «ανθρωποφάγος» Βενιζέλος καταβροχθίζει µε απίστευτη βουλιµία κάθε «κεντροαριστερό» –τρόπος του λέγειν– σύµµαχο που εµφανίζεται στον ορίζοντα, διότι τον θεωρεί δυνάµει ανταγωνιστή του. Εµείς πολύ χαρήκαµε που ο Βενιζέλος διέλυσε τους 58 µέσω σταυρού στους υποψηφίους των ευρωψηφοδελτίων και σίγουρα αυτός χάρηκε πολύ περισσότερο που απαλλάχτηκε από ένα ολόκληρο τσούρµο «ακρίδων της εξουσίας» και ησύχασε το κεφάλι του.

περισσότερα
Ντινος Ντινοπουλος[2.86.1xx.xxx]
20/03/2014 14:32

Αγαπητε ΑΝΕΡΓΕ!!! Σου βρηκαμε δουλεια, αφου εισαι 45 χρονων οπως λες.Εχουμε κατι χωραφια αμπελωνες στη Ναξο και παραγουμε ωραιο κρασι.!!!Αν επισης δεν διαθετεις σπιτι ειμαστε ετοιμοι να σου παραχωρησουμε ενα μικρο σπιτακι στη Γλυφαδα μαζι με ενα πρακτορειο ΠΡΟ-ΠΟ σαν υπαλληλος.Αν δεχεσαι ειμαστε στη διαθεση σου.Αν εισαι ομως συνταξιουχος της πρωην ολυμπιακης και πανω απο 60 χρονων, τοτε ασε να προσλαβουμε καποιον αλλο στη θεση σου

περισσότερα
Leguizamon[195.97.1xx.xxx]
20/03/2014 12:36

@ ΑΝΕΡΓΟΣ45 ΑΠΟ 31-6-2011

Μεγάλε, αν ΔΕΝ είσαι troll (που πολύ ζορίζομαι να το πιστέψω) σταμάτα, μέχρις εδώ γιατί μας ζάλισες. Ελεος όμως. Μας κλωθογυρίζεις τις απόψεις σου και το "χρηματιστήριο" της ψήφου σου , λες και είμαστε αιγοπρόβατα με νοητική υστέρηση.

Θα κάνω μια απόπειρα να μιλήσουμε σοβαρά, έστω για λίγο, γιατί εδώ μέσα μου φαίνεται μπαινει και τρολαρει ο καθενας ανενοχλητος για να δημιουργει εντυπωσεις.

Καταρχην άνεργος ο γράφων έχει περάσει, ήμουν εκεί, και το έχω πληρώσει με τίμημα της υγείας μου. Επαναλαμβάνω, με τίμημα της υγείας μου. Επομένως ξέρω πολύ καλά για τι μιλάμε,

1) Δε μας λες ανεργε 45: ΕΞΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ ??
Σε ρωτάω ? Είσαι αρτιμελής / υγιής χριστιανέ μου ?? Σου έχει περάσει από το μυαλό ότι υπάρχουν ΕΝΑ ΣΩΡΟ αξιοπρεπέστατες (και ΚΑΛΕΣ !!) δουλειες στο εξωτερικό (από ευρώπη και αφρικη μέχρι ρωσία, ασία και μέση ανατολη), που μπορούν να σου δώσουν μια διέξοδο για αυτά τα χρόνια που είσαι ΑΚΟΜΑ ΝΕΟΣ ??? (δεν έχεις ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΣ ??? Τι στον κόρακα, πουρέ σε σκόμη σας ρίχνει ο πιτσαδόρος από τον ουρανό ??. Κουνήσου παιδί μου, ΜΙΑ ΦΟΡΑ στη ζωή σου είσαι 45. Ναι δεν είναι 20 ή 30, αλλά είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ 60+. Θα βρεις δουλεια.

2) Δεν μας λες κάτι, αν αύριο εξαθλιωθείς ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ (εσύ ξέρεις που βάζεις τον πήχυ της εξαθλίωσης, εσύ και οι λοιποί ψηφοφόροι της πασοκονουδου.): Πόσο θα κοστολογείς τότε την ψήφο σου?? 200 ευρώ ? 100?? 40 ?? Πόσο ρε παιδί μου , να ξέρουμε. Και μην αυτομαστιγώνεσαι έτσι δημόσια, υπάρχει και ένα πράγμα που λέγεται ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στους ανθρώπους. Γιατί αν ΤΟΣΑ ΣΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ, θα τη βρουμε την ακρη (τα στοιχεια μου στη Ναυτεμπορικη). Κι εγω και άλλοι φιλοι μπορουμε να βοηθήσουμε (επιτρέπω παρακαλω να δοθει το εμαιλ μου στον εν λογω συνδρομητη).

3) Αντε και στα'δωσε. ΠΟΥ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ, αλλά λέμε. Και ?? Πόσο καιρό θα σε βαστήξουν ?? Μετά ??

4) Δε μου λες, αν σου "δώσει" (στο μιλητο πάντα) το χρυσό αυγό 501, θα πας εκει ?

5) Συνειδητοποιείς, ότι έχεις λύσεις, εφόσον έχεις (στο εύχομαι) την υγειά σου, και ΕΠΙΛΟΓΕΣ, και δεν θα πρέπει να ευτελίζεις την ατομική σου αξιοπρέπεια για λιγοτερα απο οσο κανει ενα... smartphone να πάρει ευχή, που κραδαίνει στο χέρι (και δεν εκτιμά) και το "τελευταίο" αμούστακο πιτσιρίκι των βολεμένων αυτού του ΑΘΛΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ?? Ούτε i-ph... δεν παίρνεις, καημενε.

6) Τέλος, κάνε ότι έχεις να κάνεις, και ότι νομίζεις, και απόφυγε αν θέλεις να προσπαθείς να επηρρεάσεις, με τον χειρότερο τρόπο (απορώ πως το επιτρέπει το site) την πολιτική ψήφο των υπολοίπων, χωρίς κανένα επιχείρημα, χωρίς καμία απόπειρα διαλόγου, παρά μονο με την ΩΜΗ, ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΣΟΥ.

7) Ημουν εκει (που βρισκεσαι) ΚΑΙ ΞΕΡΩ. Και βγηκα δυνατοτερος. Αν, μία τοις χιλίοις, γιατί αυτοί οι απατεώνες είναι ικανοί να δανειστούν νύχτα για να δώσουν "δωράκια", σου δώκουν κάτιτις, ΠΑΡΤΟ ΚΑΙ ΦΤΥΣΤΟΥΣ. Θα έχεις ΣΩΣΕΙ μεγάλο μέρος της τιμής σου. (αυτοί το έχουν κάνει αμέτρητες φορές σε βα΄ρος σου)

περισσότερα
διαβάστε όλα τα σχόλια (78)

Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα