Βολές Σόρος κατά Ευρωπαίων πολιτικών

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 14:26
UPD:14:28
REUTERS/PASCAL LAUENER

O μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος.

Να αναλάβουν άμεσα δράση ώστε «να μην περάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ιστορία», ζήτησε από τους Ευρωπαίους πολιτικούς ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής Τζόρτζ Σόρος, καυτηριάζοντας τις καθυστερημένες αντιδράσεις των Ευρωπαίων έναντι στην κρίση.

Στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Η τραγωδία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ο Σόρος απαντά στο κρίσιμο ερώτημα για το αν είναι πολύ αργά να διασωθεί η Ε.Ε.

«Κατά την τελευταία δεκαετία, η Ε.Ε. έχει μετατραπεί από μια ενοποιημένη παγκόσμια δύναμη σε μια εριστική συνομοσπονδία κρατών με εκπληκτικά ποσοστά ανεργίας που ζητούν ανακούφιση από μια απρόθυμη Γερμανία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σορος. Μάλιστα, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η κρίση ήταν αναπόφευκτη, αποδίδοντας της σε λάθη πολιτικής.

Παράλληλα, εκφράζει τις αναησυχίες του για την επόμενη μέρα πιθανής κατάρρευσης της Ε.Ε. Οι συνέπειες θα επηρεάσουν οικονομικά και πολιτικά τόσο τις ΗΠΑ όσο και τον υπόλοιπο κόσμο, ανέφερε, καλώντας τους Ευρωπαίους να λάβουν δράση. Μάλιστα, την ίδια προτροπή επανέλαβε και σε δηλώσεις του στο δίκτυο Bloomberg, τονίζοντας ότι εάν δεν υπάρξουν σημαντικές αποφάσεις, η περιοχή μπορεί να ζήσει μια περίοδο στασιμότητας 25 ετών, όπως βίωσε η Ιαπωνία.

Στο Bloomberg επανέλαβε μάλιστα και την άποψη ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να προχωρήσουν με πιο γοργά βήματα στη σύγκλιση, σταματώντας παράλληλα τις πολιτικές που αποθαρρύνουν τις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την οικονομία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα