Αλ. Τσίπρας: Όπου πηγαίνει η τρόικα γεννάει δυστυχία

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 18:13
UPD:18:45
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο κ. Τσίπρας (φωτ. αρχείου) κατά την επίσκεψή του στην ιρλανδική πρωτεύουσα θα είναι κεντρικός ομιλητής σε διεθνές συνέδριο με τίτλο «Να αμφισβητήσουμε το νόμο της τρόικας, να μετασχηματίσουμε την Ευρώπη».

A- A A+

Το δίλημμα αν η Ευρώπη θα συνεχίσει με την τρόικα ή χωρίς, έθεσε από το Δουβλίνο όπου πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσκεψη  ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Στις δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας είπε ότι «σε όποια χώρα της Ευρώπης πάτησε το πόδι της η τρόικα γέννησε κοινωνική δυστυχία, φτώχεια, ανεργία, μαζική μετανάστευση των νέων ανθρώπων».

Επίσης είπε ότι οι κυβερνήσεις των κρατών εκείνων, που εφαρμόστηκαν οι πολιτικές της τρόικας και προκάλεσαν τόσο πόνο στους πολίτες τους, τώρα προσπαθούν να πείσουν ότι τα μνημόνια της λιτότητας ήταν η λύση και πως η τρόικα πέτυχε.

Ωστόσο ανέφερε ότι δεν γίνονται πιστευτοί και κάλεσε του πολίτες  στις επερχόμενες  ευρωεκλογές να καταψηφίσουν τις πολιτικές και τα κόμματα που έφεραν την τρόικα και εφαρμόζουν τα μνημόνια.

Στις 25 Μάη το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε με την τρόικα στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, στην Κύπρο, αλλά ενδεχομένως και σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης που στην πραγματικότητα η λιτότητα είναι κοινό project για όλη την Ευρώπη ή αν θα τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην ιρλανδική πρωτεύουσα θα είναι κεντρικός ομιλητής σε διεθνές συνέδριο με τίτλο «Να αμφισβητήσουμε το νόμο της τρόικας, να μετασχηματίσουμε την Ευρώπη» που συνδιοργανώνει το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου (Dublin City University) με το ευρωπαϊκό δίκτυο Transform! Europe.

Στο συνέδριο θα εξεταστούν οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των μνημονίων σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Κύπρο, Πορτογαλία και Ισπανία, καθώς και οι αντιστάσεις και οι πολιτικές εναλλακτικές λύσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει για μια αριστερή εναλλακτική πολιτική για την επανίδρυση της Ευρώπης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή