Σε καλό κλίμα η συνάντηση τρόικας - Κυρ. Μητσοτάκη

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις
Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014 15:17
UPD:15:19
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Οι εκπρόσωποι των δανειστών διαπίστωσαν πρόοδο τόσο στο επίπεδο της διαθεσιμότητας και του στόχου των υποχρεωτικών απολύσεων από το δημόσιο, όσο και σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων.

Σε καλό κλίμα διεξήχθησαν οι συνομιλίες της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα, με τη διαπραγμάτευση πάντως να συνεχίζεται και με τον ορισμό και δεύτερης συνάντησης.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι εκπρόσωποι των δανειστών διαπίστωσαν πρόοδο τόσο στο επίπεδο της διαθεσιμότητας και του στόχου των υποχρεωτικών απολύσεων από το δημόσιο, όσο και σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα μέλη της τρόικας αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε επίπεδο των συμφωνηθέντων ποσοτικών στόχων, ενώ κοινός τόπος διαπιστώθηκε ως προς την υλοποίηση των 15.000 υποχρεωτικών αποχωρήσεων από το δημόσιο, για τη διετία 2013-2014 και οι οποίες βρίσκονται εντός του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος.

Επίσης, με ικανοποίηση, όπως αναφέρθηκε, άκουσαν οι εκπρόσωποι της τρόικας τις πρωτοβουλίες που έλαβε το υπουργείο για την επιτάχυνση της απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης στο δημόσιο, καθώς και στη μείωση των διοικητικών βαρών που προωθούνται σε 13 τομείς της οικονομίας, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ.

NAFTEMPORIKIGR

Έγινε επίσης γνωστό ότι παρουσιάστηκαν οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας και ακόμη η πρόοδος που σημειώνεται στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα