Ένταση και περιορισμένη χρήση χημικών έξω από το ΥΠΟΙΚ

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014 10:42
UPD:12:26
naftemporikigr
A- A A+

Νέα ένταση, με σπρωξίματα και περιορισμένη χρήση χημικών, προκλήθηκε στη διάρκεια των κινητοποιήσεων εργαζομένων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. 

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν η αστυνομία επιχείρησε να απωθήσει εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο Σύνταγμα. 

NAFTEMPORIKI.GR
Στη διάρκεια των αψιμαχιών μία γυναίκα έπεσε στο οδόστρωμα και έχει κληθεί ασθενοφόρο.

Στη διάρκεια των αψιμαχιών μία γυναίκα έπεσε στο οδόστρωμα. Στο σημείο έφθασαν λίγη ώρα αργότερα άνδρες του ΕΚΑΒ για την παροχή των πρώτων βοηθειών. 

Οι συγκρούσεις στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκαν ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής της τρόικας.

Κατά την αφιξή τους στο ΥΠΟΙΚ τόσο οι ελεγκτές όσο και ο κ. Μητσοτάκης έτυχαν «θερμής υποδοχής» από τις καθαρίστριες που τους αποδοκίμασαν έντονα και τους γιούχαραν. 

NAFTEMPORIKIGR

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με εντάσεις, όταν οι διαδηλωτές των ίδιων κλάδων επιχείρησαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν και -σύμφωνα με μαρτυρίες- έγινε και τότε χρήση χημικών. 

NAFTEMPORIKIGR

Η αστυνομία προχώρησε τελικά σε 17 προσαγωγές, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα οι προσαχθέντες, μεταξύ των οποίων είναι και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης, αφέθηκαν ελεύθεροι.

NAFTEMPORIKIGR

Σε δηλώσεις του στον Σκάι από τη ΓΑΔΑ, ο κ. Κοτσυφάκης έκανε λόγο για κατάλυση της δημοκρατίας για άλλη μια φορά και υποστήριξε ότι επρόκειτο για μια ειρηνική διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο και στο πεζοδρόμιο έξω από το υπουργείο.

NAFTEMPORIKIGR

Μιλώντας στο naftemporiki.gr η κ. Σταματία Τσουμέα, από τη γραμματεία σχολικών φυλάκων της ΠΟΕ - ΟΤΑ, κατήγγειλε ότι «τραβήχτηκαν, σπρώχθηκαν, χτυπήθηκαν και συνελήφθησαν συνάδελφοι» και ότι «όποιοι διαμαρτυρήθηκαν γι' αυτούς που σέρνονταν για να συλληφθούν λοιδορήθηκαν».

Σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί και καθαρίστιες του υπουργείου Οικονομικών διαμαρτύρονται εν όψει της λήξης του οκταμήνου της διαθεσιμότητάς τους -εντός του Μαρτίου, δεδομένου ότι δεν έχουν μέχρι σήμερα τοποθετηθεί σε άλλο πόστο στο δημόσιο. 

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή