Στο υπουργείο Οικονομικών η συνάντηση Μητσοτάκη - τρόικας

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014 10:11
UPD:10:43
naftemporikigr
A- A A+

Εν μέσω αποδοκιμασιών έφθασαν στο υπουργείο Οικονομικών οι επικεφαλής της τρόικας και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης για την προγραμματισμένη τους συνάντηση. 

Τόσο τον κ. Μητσοτάκη όσο και τους εκπροσώπους των δανειστών υποδέχθηκαν με συνθήματα και γιουχαΐσματα καθαρίστριες που υπάγονται στο υπουργείο Οικονομικών και έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Λίγη ώρα αργότερα έφθασαν στο σημείο σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί που διαμαρτύρονται εν όψει της λήξης του οκταμήνου της διαθεσιμότητάς τους -εντός του Μαρτίου, δεδομένου ότι δεν έχουν μέχρι σήμερα τοποθετηθεί σε άλλο πόστο στο δημόσιο. 

Οι συγκεντρωμένοι, που κρατούν κλειστό τον δρόμο έξω από το υπουργείο, είναι περικυκλωμένοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με εντάσεις, όταν οι διαδηλωτές των ίδιων κλάδων επιχείρησαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν και -σύμφωνα με μαρτυρίες- έγινε χρήση χημικών. 

NAFTEMPORIKIGR

Η αστυνομία προχώρησε τελικά σε 17 προσαγωγές, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα οι προσαχθέντες, μεταξύ των οποίων είναι και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης, αφέθηκαν ελεύθεροι.

NAFTEMPORIKIGR

Σε δηλώσεις του στον Σκάι από τη ΓΑΔΑ, ο κ. Κοτσυφάκης έκανε λόγο για κατάλυση της δημοκρατίας για άλλη μια φορά και υποστήριξε ότι επρόκειτο για μια ειρηνική διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο και στο πεζοδρόμιο έξω από το υπουργείο.

Μιλώντας στο naftemporiki.gr η κ. Σταματία Τσουμέα, από τη γραμματεία σχολικών φυλάκων της ΠΟΕ - ΟΤΑ, κατήγγειλε ότι «τραβήχτηκαν, σπρώχθηκαν, χτυπήθηκαν και συνελήφθησαν συνάδελφοι» και ότι «όποιοι διαμαρτυρήθηκαν γι' αυτούς που σέρνονταν για να συλληφθούν λοιδορήθηκαν».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή