Ένταση και προσαγωγές έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014 07:08
UPD:10:28
A- A A+

Ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου συγκεντρώθηκαν καθηγητές, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους επιχείρησαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, ωστόσο απωθήθηκαν από δυνάμεις της αστυνομίας, που σύμφωνα με μαρτυρίες, έκαναν και χρήση χημικών.

Η αστυνομία προχώρησε σε 17 προσαγωγές, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα οι προσαχθέντες, μεταξύ των οποίων είναι και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης, αφέθηκαν ελεύθεροι.

NAFTEMPORIKI.GR

Σε δηλώσεις του στον Σκάι από τη ΓΑΔΑ, ο κ. Κοτσυφάκης έκανε λόγο για κατάλυση της δημοκρατίας για άλλη μια φορά και υποστήριξε ότι επρόκειτο για μια ειρηνική διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο και στο πεζοδρόμιο έξω από το υπουργείο.

NAFTEMPORIKIGR

Μιλώντας στο naftemporiki.gr η κ. Σταματία Τσουμέα, από τη γραμματεία σχολικών φυλάκων της ΠΟΕ - ΟΤΑ, κατήγγειλε ότι «τραβήχτηκαν, σπρώχθηκαν, χτυπήθηκαν και συνελήφθησαν συνάδελφοι» και ότι «όποιοι διαμαρτυρήθηκαν γι' αυτούς που σέρνονταν για να συλληφθούν λοιδορήθηκαν».

NAFTEMPORIKI.GR

Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν έξω από το υπουργείο, όπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

NAFTEMPORIKIGR

Η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχουν εξαγγείλει για τις 13:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο, λόγω της προγραμματισμένης για σήμερα συνάντησης των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

NAFTEMPORIKIGR
Αποδοκιμασίες κατά του Κυρ. Μητσοτάκη

Αποδοκιμασίες κατά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη από τις απολυμένες καθαρίστριες που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή