Παραιτήθηκε ο κύπριος υπουργός Οικονομικών, Μ. Σαρρής

Τρίτη, 02 Απριλίου 2013 15:18
UPD:16:11
REUTERS/ERIC VIDAL

Την παραίτηση του υπέβαλε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της ερευνητικής επιτροπής, που θα εξετάσει το θέμα των ευθυνών για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας.

Σε δηλώσεις του στο τέλος συνέντευξης Τύπου για το κυπριακό μνημόνιο, ο κ. Σαρρής γνωστοποίησε ότι έθεσε στη διάθεση του κύπριου προέδρου την παραίτησή του, εξηγώντας ότι αυτό έπρεπε να κάνει, επειδή κατά την έρευνα της αρμόδιας επιτροπής θα εξεταστεί και το διάστημα που ήταν πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας.

Όπως δήλωσε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, ο κ. Αναστασιάδης έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Σαρρή, ευχαριστώντας τον για τις υπηρεσίες του.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα, ο κύπριος πρόεδρος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Σαρρή για τις «πολύτιμες υπηρεσίες του στη διάρκεια των δύσκολων διαπραγματεύσεων με την τρόικα», οι οποίες, όπως είπε,« ολοκληρώθηκαν σήμερα, με σημαντικές επιτυχίες στους επιδιωκόμενους στόχους».

«Αν είναι, όμως, κάτι που ιδιαίτερα εκτιμώ, αλλά και θέλω να εξαίρω από την πράξη παραίτησης του κ. Σαρρή είναι το υψηλό πολιτικό ήθος και την πολιτική ευαισθησία που επέδειξε. Η απόφαση του κ. Σαρρή να υποβάλει την παραίτηση του, για λόγους πολιτικής ευθιξίας, προκειμένου να διευκολύνει το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής, αποτελεί φαινόμενο μιας νέας νοοτροπίας στα δρώμενα της κυπριακής πολιτικής ζωής», υπογράμμισε ο κ. Αναστασιάδης.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Παραιτήθηκε ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Μ. Σαρρής

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, για να διευκολύνει όπως ο ίδιος δήλωσε, το έργο της ερευνητικής επιτροπής. Τις ευχαριστίες του στον κ. Σαρρή εξέφρασε με γραπτή δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι η πράξη του αποδεικνύει πολιτική ευθιξία. Κάνει επίσης λόγο για άψογη συνεργασία. Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και των Υπουργών Εμπορίου και Παιδείας για ανακοίνωση της διαμόρφωσης του μνημονίου με την Τρόικα, ο κ. Σαρρής ανέφερε ότι ανέλαβε το Υπουργείο για να βοηθήσει στο έργο της Κυβέρνησης με ένα πρώτο στόχο τη συμφωνία στο μνημόνιο. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό έχει γίνει κατορθωτό με πάρα πολλούς κόπους και με επιτυχία, προσθέτοντας επίσης ότι επιθυμεί να διευκολύνει το έργο της ερευνητικής επιτροπής.

Νέος υπουργός Οικονομικών ο Χ. Γεωργιάδης

Καθήκοντα υπουργού Οικονομικών, μετά την παραίτηση του Μιχάλη Σαρρή, αναλαμβάνει, όπως έγινε γνωστό, ο μέχρι σήμερα υπουργός Εργασίας Χάρης Γεωργιάδης. Νέα υπουργός Εργασίας ορίστηκε η Γ.Δ. του υπ. Εμπορίου Ζέτα Αιμιλιανίδου. Η ορκομωσία των δύο υπουργών θα γίνει αύριοο στις 9:30 και θα ακολουθήσει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Πληροφορίες που είδαν νωρίτερα σήμερα το φως της δημοσιότητας ανέφεραν πως ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέταζε το ενδεχόμενο ενα γίνει ευρύτερος ανασχηματισμός με τη συμμετοχή στελεχών από το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ τα οποία θα συνομολογήσουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας με χρονικό ορίζοντα τριών χρόνων.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο κύπριος υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Τάσος Μητσόπουλος, μιλώντας χθες στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τ. Μητσόπουλος: Κάναμε λάθος εκτίμηση για τους φίλους μας στην Ε.Ε.

«Ο πρόεδρος Αναστασιάδης μελετά το ενδεχόμενο να καλέσει ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ, να μετάσχουν στην κυβέρνηση», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων ,Τ. Μητσόπουλος και τονίζει ότι ίσως κάναμε και λάθος εκτίμηση για τους φίλους μας στον ευρωπαϊκό χώρο».

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», υπογράμμισε ο κ. Μητσόπουλος αποκαλύπτοντας ότι ο κ. Αναστασιάδης εξετάζει το ενδεχόμενο να καλέσει ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ, να μετάσχουν στην κυβέρνηση για τη συλλογική αντιμετώπιση της κατάστασης.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα