Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις του κύπριου ΥΠΟΙΚ στη Μόσχα

Δεν αναχωρεί αύριο από τη ρωσική πρωτεύουσα
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 15:57
REUTERS/MAXIM SHEMETOV

Ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής μετά τη συνάντηση με το επιτελείο του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών στη Μόσχα. Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα για το ρωσικό δάνειο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής, από τη Μόσχα, προσθέτοντας πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.

Την προγραμματισμένη για αύριο αναχώρησή του από τη Μόσχα φέρεται να ανέβαλε ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, καθώς, σύμφωνα με δηλώσεις ενημερωμένης πηγής στο οικονομικό πρακτορείο Prime, οι διαβουλεύσεις μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας θα συνεχιστούν αργότερα σήμερα και την Πέμπτη.

«Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο, προς το παρόν δεν έχουν επιτευχθεί συγκεκριμένα αποτελέσματα» ανέφερε η πηγή.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις στη Μόσχα

Στη Μόσχα είναι στραμμένα τα βλέμματα των Κυπρίων αλλά και της Ευρώπης, μετά το ηχηρό «όχι» της Κυπριακής Βουλής στο πακέτο διάσωσης και το κούρεμα των καταθέσεων. Ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής βρίσκεται στη ρωσική πρωτεύουσα για συνομιλίες με τον ομόλογό του Αντόν Σιλουάνοφ με αντικείμενο μια νέα δανειακή σύμβαση.

Τις εξελίξεις αρνήθηκαν να σχολιάσουν τόσο το γραφείο του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης όσο και μέλη της συνοδείας του Μιχάλη Σαρρή, τα οποία είπαν ότι όσο διαρκούν οι συνομιλίες ο κύπριος υπουργός δεν θα έχει επαφές με ΜΜΕ και δημοσιογράφους.

Το μόνο που κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί είναι ότι ο κ. Σαρρής ανέβαλε την προγραμματισμένη για αύριο αναχώρησή του από τη Μόσχα.

Ερωτηθείς, νωρίτερα, εάν υπάρξει συνάντηση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον κύπριο υπουργό, ο εκπρόσωπος Τύπου του ρώσου ηγέτη, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει στο πρόγραμμα του προέδρου μια τέτοια συνάντηση.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα