Νέες χρεοκοπίες τραπεζών στις ΗΠΑ

Κυριακή, 09 Νοεμβρίου 2008 12:29
UPD:12:40

Δύο νέα θύματα από την χρηματοπιστωτική κρίση ήρθαν να προστεθούν στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ, μετά την κατάρρευση των τραπεζών Franklin Bank, με έδρα το Χιούστον, και Security Pacific, με έδρα την Καλιφόρνια.

Η Franklin Bank, η οποία ελέγχεται από τον Λιούις Ρανιέρι, έβαλε «λουκέτο» την Παρασκευή, καθιστάμενη έτσι η 18η αμερικανική τράπεζα που καταρρέει φέτος, εν μέσω των ισχυρών κλυδωνισμών που ταλανίζουν τις χρηματοοικονομικές αγορές.

Η Franklin Bank, η οποία διέθετε ενεργητικό ύψους 5,1 δισ. δολαρίων και καταθέσεις 3,7 δισ. δολαρίων, σταμάτησε τις δραστηριότητές της, ενώ η Federal Deposit Insurance Corp. παραχώρησε το σύνολο των καταθέσων της τράπεζας στην Prosperity Bank. Τα 46 γραφεία της Franklin Bank θα ανοίξουν, έτσι, ως υποκαταστήματα της Prosperity, σύμφωνα με ανακοίνωση της FDIC.

«Οι καταθέσεις θα συνεχίσουν να εγγυώνται από την FDIC και γι’ αυτό το λόγο οι πελάτες δεν χρειάζεται να αλλάξουν τράπεζα για να διατηρήσουν την ασφαλιστική κάλυψη των καταθέσεών τους», διαβεβαιώνει η αμερικανική αρχή.

H Franklin Bank, η οποία ιδρύθηκε το 2002, είχε προβλέψει τον περασμένο Αύγουστο ότι θα εμφάνιζε ζημίες 102,5 εκατ. δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο.

«Λουκέτο» έβαλε και η Security Pacific Bank με έδρα το Λος ¶ντζελες, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων της κρίσης στα 19. Σύμφωνα με την FDIC, τις καταθέσεις της θα αναλάβει η Pacific Western Bank. Τα τέεσερα υποκαταστήματα της Security Pacific θα ανοίξουν τη Δευτέρα ως υποκαταστήματα της Pacific Western.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα