Γ. Αλογοσκούφης: «Εχουμε τα εργαλεία να πιέσουμε τις τράπεζες»

Προανήγγειλε μικρές αλλαγές στον προϋπολογισμό
Κυριακή, 09 Νοεμβρίου 2008 13:09

«Εχουμε τα εργαλεία για να τους πιέσουμε και, αν χρειαστεί, θα τους πιέσουμε. Μην έχετε καμία αμφιβολία γι αυτό», διαμηνύει ο υπουργός της Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, αναφερόμενος στην άρνηση των τραπεζών να ενταχθούν στο κυβερνητικό σχέδιο των 28 δισ.ευρώ.

Ο κ. Αλογοσκούφης επαναλαμβάνει ότι με το σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας που συζητείται στη Βουλή θα διοχετευθούν στην οικονομία 28 δισ. ευρώ, τα οποία, όπως τονίζει, θα πάνε μέσω των τραπεζών στις μικρομεσαίες και τις μεγάλες επιχειρήσεις, σε αυτούς που έχουν πάρει στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.

«Σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειαστεί να γίνει αναστολή δόσεων ή μερική αναστολή δόσεων για να αντιμετωπιστεί η αύξηση του κόστους του χρήματος», μέτρο το οποίο θα αφορά νέους ανέργους για τα στεγαστικά τους δάνεια και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η δε περίοδος χάριτος, θα είναι τουλάχιστον ένας χρόνος, προσθέτει ο υπουργός.

Ερωτώμενος αν θα υπάρξουν αλλαγές στον προϋπολογισμό, ο Γιώργος Αλογοσκούφης τονίζει ότι «ασφαλώς, κάποιες προσαρμογές θα γίνουν γιατί υπάρχουν νέα δεδομένα τους τελευταίους δύο μήνες. Οι προσαρμογές όμως αυτές, θα είναι μικρές».

«Δεν έχουμε στόχο να συνεχίσουμε να διευρύνουμε τα ελλείμματα και μάλιστα να πληρώνουμε τα πολύ υψηλά διεθνή επιτόκια που υπάρχουν σε τέτοιες συνθήκες, προκειμένου να κάνουμε επιπλέον δημόσιες δαπάνες. Στις σημερινές συνθήκες κάθε διεύρυνση του ελλείμματος προκαλεί αυξημένες δαπάνες λόγω της αύξησης των περιθωρίων των επιτοκίων», υπογραμμίζει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα