Συμμετοχή Ελλήνων επενδυτών στις ΑΜΚ των τραπεζών ζητεί ο ΣΜΕΧΑ

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 18:11
UPD:18:16
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μειωθούν και τα φορολογικά έσοδα του κράτους καθόσον ο φόρος επί των πωλήσεων λόγω της πτώσης του τζίρου παρουσίασε σημαντική μείωση, τονίζει ο ΣΜΕΧΑ.

Τη θέση ότι οι επικείμενες ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών αποτελούν μία πολύ καλή αφορμή για να επέλθει η πλήρης άρση των capital controls σε ό,τι αφορά στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, διατύπωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών των Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ), Σπύρος Κυρίτσης, ενώ τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρξει από τις τράπεζες η βούληση συμμετοχής και των Ελλήνων επενδυτών στις  αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που έρχονται.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη ο Σύνδεσμος Μελών του Χρηματιστηρίου, ο κ. Κυρίτσης επανέλαβε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν του τις τρέχουσες εξελίξεις και να αναλάβει πρωτοβουλίες προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), προκειμένου να αρθούν πλήρως οι κεφαλαιακοί περιορισμοί.

Όπως επισημάνθηκε, κατά τη διάρκεια των περιορισμών κατεγράφη σημαντική μείωση άνω του 50% του μέσου όρου των ημερήσιων συναλλαγών, συνοδευόμενη από μείωση κατά 50% του μέσου όρου ημερησίων ενεργών μερίδων, ενώ η κεφαλαιοποίηση της ελληνικής αγοράς εμφάνισε πτώση κατά 25% περίπου.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μειωθούν και τα φορολογικά έσοδα του κράτους καθόσον ο φόρος επί των πωλήσεων λόγω της πτώσης του τζίρου παρουσίασε σημαντική μείωση, τονίζει ο ΣΜΕΧΑ, σημειώνοντας ότι το αποκορύφωμα των αρνητικών επιπτώσεων των κεφαλαιακών περιορισμών ήταν η υποβάθμιση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας από τον οίκο FTSE τον περασμένο Σεπτέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΧΑΕ



Σχολιασμένα