Ανασύσταση του ΚΥΣΟΙΠ και του κυβερνητικού συμβουλίου κοινωνικής πολιτικής

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 18:27
UPD:18:29
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το ΚΥΣΟΙΠ θα είναι αρμόδιο για την επεξεργασία και διαμόρφωση των στρατηγικών της κυβέρνησης για τη διαπράγματευση του δημοσίου χρέους (φωτ. αρχείου).

Στην ανασύσταση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής αλλά και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής προχώρησε η κυβέρνηση με πράξη του υπουργικού συμβουλίου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Στο ΚΥΣΟΙΠ, θα προεδρεύει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ως πρόεδρος και οι υπουργοί Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος όπως επίσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Στις συνεδριάσεις θα παρίσταται ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ενώ όποιοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί , γενικοί και ειδικοί γραμματείς κληθούν από τον πρόεδρο, τον κ. Δραγασάκη ή σε περίπτωση κωλύματος του κ. Τσακαλώτου, θα παρίστανται μεν αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Το ΚΥΣΟΙΠ –το οποίο θα συνεδριάζει τουλάχιστον ανά 15νθήμερο- θα έχει αρμοδιότητα για τον συντονισμό, την προώθηση και την  υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος, τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος καθώς και τα θέματα ανταγωνισμού και ελέγχου της αγοράς.

Επίσης, το ΚΥΣΟΙΠ θα είναι αρμόδιο για την επεξεργασία και διαμόρφωση των στρατηγικών της κυβέρνησης για τη διαπράγματευση του δημοσίου χρέους».

Αντίστοιχα, στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, θα προεδρεύει και πάλι ο Γιάννης Δραγασάκης ενώ θα μετέχουν οι υπουργοί Παιδείας, Εργασίας, Υγείας και Πολιτισμού. Όλοι οι υπόλοιποι υφυπουργοί ή αναπληρωτές υπουργοί που θα καλούνται ή θα παρίστανται, δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα