ΣΜΕΧΑ: Να συμμετάσχουν και Έλληνες επενδυτές στις ΑΜΚ των τραπεζών

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 15:59
UPD:16:00
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την άρση των κεφαλαιακών ελέγχων, προκειμένου οι Έλληνες επενδυτές να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών, ζητεί εκ νέου ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ), ενώ ζητεί από τις τράπεζες να βρουν τρόπο, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν και οι εγχώριοι επενδυτές στις ΑΜΚ.

Θα πρέπει να υπάρξουν ίσες ευκαιρίες συμμετοχής και για τους Έλληνες, υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, Σπ. Κυρίτσης, επισημαίνοντας ότι ο σημερινός τρόπος λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς είναι στρεβλός και όχι ισότιμος για τους Έλληνες επενδυτές, σε σχέση με την αντιμετώπιση που έχουν οι ξένοι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΜΕΧΑ, η πολύμηνη εμπειρία έχει διαψεύσει τις ανησυχίες ότι θα υπήρχε μεγάλη εκροή κεφαλαίων στο εξωτερικό από την ελεύθερη λειτουργία του Χρηματιστηρίου.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, Αλ. Μωραϊτάκης, τονίζει ότι είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή όλων των επενδυτών, καθώς δεν είναι ηθικό οι Έλληνες επενδυτές που έχουν καταγράψει υψηλές απώλειες από την προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση να μην αντιμετωπίζονται ισότιμα.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα