Οικονομία & Αγορές

Eurostat: Στο 9,8% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

Στο 9,8% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε στα νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα του 10,7% τον Οκτώβριο, από 9,9% τον Σεπτέμβριο.

Οι φόβοι για παγκόσμια επισιτιστική κρίση ξανά στο προσκήνιο: Ράλι στις τιμές σιτηρών

Οι πονοκέφαλοι για κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες, που προσπαθούν να τιθασεύσουν το «θηρίο» του πληθωρισμού, δεν έχουν τέλος. Πιο πρόσφατη η αιφνίδια απόφαση της Ρωσίας να αποσυρθεί από τη συμφωνία για τη διακίνηση των ουκρανικών συνόρων μέσω Μαύρης Θάλασσας, η οποία και αναμένεται να πυροδοτήσει νέο ράλι στις τιμές σιτηρών και βασικών τροφίμων. Ήδη το πρωί της Δευτέρας η τιμή του σιταριού έκανε άλμα άνω του 5%. 

Μικρό καλάθι κρατά η κυβέρνηση για νέα μέτρα παρά τον πληθωρισμό

Τα πρώτα στοιχεία του πληθωρισμού για τον Οκτώβριο αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η Eurostat, με τα σύννεφα να πυκνώνουν όλο και περισσότερο πάνω από τα ευρωπαϊκά κράτη, που βλέπουν μήνα με τον μήνα τις πληθωριστικές πιέσεις να γίνονται όλο και εντονότερες. 

Φυσικό αέριο: Πτωτικά οι τιμές- Ο ήπιος καιρός έχει υπό έλεγχο την κατανάλωση

Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του φυσικού αερίου τη Δευτέρα, μετά από δύο μέρες που έκλεισαν με κέρδη.

Newsroom

Φόρτωση...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οικονομία

Τα επιτόκια «φρενάρουν» τα στεγαστικά

Φρενάρει η στεγαστική πίστη, όπως όλα δείχνουν, στο πλαίσιο της συνεχούς ανόδου των επιτοκίων, που κάνουν μάλλον δύσκολη την απόκτηση στέγης στην παρούσα φάση και ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους και τα μεσαία εισοδήματα.

Επιχειρήσεις

Μάρκος Χαϊδεμένος: «Η ενεργειακή κρίση φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη προς την αειφόρα ανάπτυξη»

O κύριος Μάρκος Χαϊδεμένος, Managing Director των Canaves Oia, Luxury Resorts στην Σαντορίνη κάνει τον απολογισμό του καλοκαιριού μέσα από το πρίσμα της τουριστικής κίνησης στο δημοφιλές νησί των Κυκλάδων και σημειώνει τις ενέργειες εκείνες που θα κάνουν την Ελλάδα να διατηρήσει το momentum του τουριστικού πλεονεκτήματος που φαίνεται να έχει αποκτήσει παγκοσμίως.

Διεθνή

Νικητές και ηττημένοι από την νέα άνοδο των επιτοκίων της ΕΚΤ

Στον αγώνα κατά του υψηλού πληθωρισμού στην ευρωζώνη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει ξανά σήμερα τα βασικά επιτόκια. Οι χρηματαγορές έχουν προεξοφλήσει ήδη ότι η αύξηση θα είναι κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες στα δύο σημαντικότερα επιτόκια. Τουλάχιστον για άλλη μια φορά φαίνεται να υπάρχει ευρεία συναίνεση στο Διοικητικό Συμβούλιο για αυτή την σημαντική αύξηση. Την επόμενη φορά βέβαια. όλα θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο αμφιλεγόμενα.

Χρηματιστηριακές Ανακοινώσεις

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ

Πρωτοσέλιδο

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ