Wall Street: Πόσο κόστισε το selloff των μετοχών τεχνολογίας

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 15:59
UPD:16:08
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Το φετινό selloff των μετοχών τεχνολογίας φαίνεται πως κόστισε πολλά τρισεκατομμύρια δολάρια.

Έξι από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές μετοχές στις ΗΠΑ – η Apple, το Netflix, η Microsoft, η Amazon, η Meta και η Alphabet – έχασαν σχεδόν 3,3 τρισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία φέτος.

Αυτή η απώλεια είναι περίπου διπλάσια από τη συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση αγοράς ολόκληρου του ενεργειακού τομέα του S&P 500, δείχνουν τα στοιχεία του FactSet.

Οι μετοχές της τεχνολογίας υπέστησαν μεγάλες την περασμένη εβδομάδα μετά από τη δημοσίευση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων που απογοήτευσαν τους επενδυτές. Ειδικά η Meta δέχτηκε μεγάλο πλήγμα, με τις μετοχές της να χάνουν 24% για την εβδομάδα, αφού η εταιρεία κατέγραψε τη δεύτερη συνεχόμενη πτώση των εσόδων της εν μέσω μιας δίνης προκλήσεων. Η μητρική Alphabet της Google, η Microsoft και η Amazon έκλεισαν επίσης την εβδομάδα χαμηλότερα, επεκτείνοντας τις ζημιές τους για το έτος.

Στη διαπραγμάτευση πριν από την αγορά τη Δευτέρα, αυτές οι απώλειες φαινόταν ότι θα συνεχιστούν. Η Meta έχασε 1,3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, η Alphabet υποχώρησε 0,9% και η Microsoft 0,7%.

Οποιαδήποτε περαιτέρω πίεση θέτει ιδιαίτερα την Amazon σε κίνδυνο να πέσει από το μικρό κλαμπ του 1 τρσι. δολαρίων στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ. Προς το παρόν, μόνο η Apple, η Microsoft, η Alphabet και η Amazon έχουν κεφαλαιοποιήσεις που υπερβαίνουν αυτό το επίπεδο.

Η κεφαλαιοποίηση της Amazon από την Παρασκευή ήταν περίπου 1,05 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η τελευταία φορά που διαπραγματεύτηκε κάτω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια ήταν ο Απρίλιος του 2020, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα