Credit Suisse: Κάλεσμα σε 20 τράπεζες να συμμετέχουν στην ΑΜΚ

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 14:36
UPD:14:37
REUTERS/ARND WIEGMANN

Η πολύπαθη Credit Suisse απηύθυνε κάλεσμα σε τουλάχιστον 20 τράπεζες να συμμετάσχουν στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (4 δισεκατομμυρίων δολαρίων), η οποία θα βοηθήσει τον δανειστή να χρηματοδοτήσει ένα ακόμα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο νέος Οικονομικός Διευθυντής της ελβετικής τράπεζας,Ντίξιτ Τζόσι, πραγματοποίησε πρόσκληση με τηλεδιάσκεψη για την αύξηση κεφαλαίου με μια ομάδα τραπεζιτών, ύστερα την ανακοίνωση της Credit Suisse για ένα νέο σχέδιο ανάκαμψης.

Εκτός από τις κορυφαίες τράπεζες -- Morgan Stanley, Royal Bank of Canada, Deutsche Bank και Societe Generale -- η Credit Suisse κάλεσε έναν ακόμη μακρύ κατάλογο τραπεζών για να βοηθήσει με την ανάληψη νέων μετοχών.

Σε αυτόν περιλαμβάνονται οι εξής: Goldman Sachs Group, Citigroup Inc, Wells Fargo, JPMorgan, BNP Paribas SA, Natixis, Credit Agricole, Barclays, Banco Santander, ABN Amro, ING Groep NV και Commerzbank, Sumitomo, Mediobanca, Intesa Sanpaolo, UniC, Bank of America, BMO, η BBVA, η HSBC και η Scotiabank.

Η τράπεζα επιδιώκει να συγκεντρώσει 4 δισεκατομμύρια φράγκα και η Εθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας έχει ήδη δεσμευτεί για περίπου το ένα τρίτο της προσφοράς, και έτσι θα καταστεί ο κύριος μέτοχος της τράπεζας.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα