Παγκρήτια: Νέα σελίδα στην ιστορία της τράπεζας - Με πλήρη κάλυψη ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2022 17:23

Ολοκληρώθηκε με πλήρη κάλυψη η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας Α.Ε. συνολικού ποσού € 98,7 εκ. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της ΑΜΚ, η τράπεζα αλλάζει σελίδα και αποκτά νέα δυναμική.  

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση ης Παγκρήτιας με τον επιτυχή σχεδιασμό της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου και τις συντονισμένες ενέργειες υλοποίησής της, πέτυχε την ευρεία συμμετοχή επενδυτών και το στρατηγικό ενδιαφέρον ενός νέου επιχειρηματικού πυλώνα στην Ελλάδα, από τον οποίο αντλήθηκε το σύνολο των κεφαλαίων.

Η ολοκλήρωση της ΑΜΚ οδήγησε στην ανανέωση της μετοχικής βάσης της Τράπεζας με την είσοδο στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας THRIVEST HOLDING LTD η οποία πλέον κατέχει ποσοστό συμμετοχής 32,38% που την αναδεικνύει ως τον μεγαλύτερο βασικό μέτοχο της Τράπεζας. Οι νέοι μέτοχοι Δημήτριος Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης και Αλέξανδρος Εξάρχου, με την τοποθέτηση σημαντικών κεφαλαίων αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη τους στη διοίκηση υπό τον Αντώνη Βαρθολομαίο και στον στρατηγικό σχεδιασμό της Τράπεζας.

Έτσι, σύμφωνα με την τράπεζα, κλείνει ένας κύκλος μετασχηματισμού για την Παγκρήτια η οποία ξεκίνησε από Συνεταιριστική, μετατράπηκε σε Α.Ε.  και σήμερα, αποκτώντας νέα κεφάλαια και έναν νέο βασικό μέτοχο προχωρά στην υλοποίηση του επιχειρηματικού της πλάνου με νέα δυναμική. Ενός πλάνου με κύριους πυλώνες ανάπτυξης την εξαγορά του ελληνικού υποκαταστήματος της HSBC και τη συγχώνευση με την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας κος Δ. Δημόπουλος καλωσορίζοντας τον νέο μεγάλο μέτοχο επεσήμανε ότι «ο νέος βασικός μέτοχος της Τράπεζας, THRIVEST HOLDING LTD, ενισχύει σημαντικά τη δυναμική ανάπτυξης της Παγκρήτιας Τράπεζας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος κος Α. Βαρθολομαίος δήλωσε για την νέα μετοχική σύνθεση «Η εμπιστοσύνη του νέου μετόχου στον στρατηγικό σχεδιασμό μας επιβεβαιώνει το όραμά μας για μία Τράπεζα με ισχυρό αποτύπωμα σε όλη την επικράτεια και εδραιωμένη ηγετική θέση στην Κρήτη. Στόχος μας παραμένει η μετεξέλιξη της Παγκρήτιας σε μία Τράπεζα μεσαίου μεγέθους που θα στηρίζει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και θα μπορεί να προσφέρει σύγχρονες και ανταγωνιστικές τραπεζικές υπηρεσίες».Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα