Moody's: Συρρίκνωση της οικονμίας της ευρωζώνης το δ' τρίμηνο

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 17:32
UPD:17:33
Shutterstock

Μετά από την απότομη επιβράδυνση του ΑΕΠ της ευρωζώνης όπως έδειξαν τα στοιχεία της Eurostat τη Δευτέρα, η Moody's επανέλαβε την πρόβλεψή της για συρρίκνωση το δ' τρίμηνο.

«Κρίνοντας από τις λεπτομέρειες που κυκλοφόρησαν από την Ισπανία και τη Γαλλία, αναμένουμε να δούμε ασθενέστερες καταναλωτικές δαπάνες, λόγω της συμπίεσης των πραγματικών διαθέσιμων εισοδημάτων, με πιθανή ανοδική πορεία από τις κρατικές δαπάνες και τις επενδύσεις», είπε ο Ross Cioffi, οικονομολόγος στο Moody's Analytics.

«Το καθαρό εμπόριο, αντίθετα, πιθανότατα θα μειώσει το ΑΕΠ. Ακόμη και με τα βελτιωμένα στοιχεία του γ' τριμήνου, οι προοπτικές για το τελευταίο τρίμηνο του έτους είναι ελάχιστα μεταβαλλόμενες. Η έντονη πίεση τόσο στην προσφορά όσο και στη ζήτηση θα προκαλέσει συρρίκνωση του ΑΕΠ για το δ' τρίμηνο».

Άνοδο 2,1% κατέγραψε το αναπροσαρμοσμένο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν στην Ευρωζώνη στο τρίτο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οικονομία διευρύνθηκε κατά 2,4%, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύθηκαν σήμερα, 31 Οκτωβρίου.

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα