Amazon: Συνεχίζεται η κατρακύλα της μετοχής, μετά το guidance για το δ' τρίμηνο

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 19:02
REUTERS/Abhishek Chinnappa

Κατρακυλά, κάπως πιο συγκρατημένα σε σχέση με χθες, η μετοχή της Amazon, υποχωρώντας 9,5% στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και ενώ ο κολοσσός της τεχνολογίας προειδοποίησε για αδύναμο δ' τρίμηνο και για πλήγμα στις πωλήσεις της από την αποδυνάμωση της παγκόσμιας οικονομίας, εντείνοντας τους φόβους για τα επερχόμενα κέρδη.

Οι μετοχές της Amazon υποχώρησαν περισσότερο από 15% μετσυνεδριακά βράδυ της Πέμπτης, καθώς η εταιρεία προέβλεψε πολύ χαμηλότερες πωλήσεις για την εορταστική περίοδο από ό,τι αναμενόταν.

Παρομοίως και οι μετοχές της Apple υποχώρησαν επίσης μετά την προειδοποίηση για επιβράδυνση της ζήτησης για παιχνίδια και διαφημίσεις. Και οι δύο εταιρείες ανέφεραν το αυξανόμενο κόστος ζωής ως παράγοντα που διαβρώνει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τις διακοπές (των Χριστουγέννων), αλλά είμαστε ρεαλιστές ότι υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που βαραίνουν τα πορτοφόλια των ανθρώπων», είπε ο οικονομικός διευθυντής της Amazon, Μπράιαν Ολσάφσκι , σε αναλυτές σε μια κλήση για να συζητήσουν τα αποτελέσματα.

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο οποίος παραμένει πρόεδρος της εταιρείας, προειδοποίησε πρόσφατα για ανησυχητικά μηνύματα που έρχονται από την οικονομία.

Στην Amazon, οι συνολικές πωλήσεις το τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν κατά 15% σε ετήσια βάση στα 127,1 δισ. δολάρια, αλλά οι διεθνείς δραστηριότητές της συρρικνώθηκαν. Η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε στην κερδοφόρα μονάδα υπηρεσιών cloud.

Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη γ' τριμήνου ύψους 2,87 δισ. δολ. ή 28 σεντς ανά μετοχή, έναντι 31 σεντς ανά μετοχή το ίδιο διάστημα πέρυσι.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC, CNBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα