ΕΣΕΕ: Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση μακράς πνοής

Επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 11:20
UPD:11:22
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Βασίλης Κορκίδης (φωτ. αρχείου) ζήτησε κατ´ ιδίαν συνάντηση του προεδρείου της ΕΣΕΕ με τους πολιτικούς αρχηγούς, για την ιεράρχηση των αναγκών των μικρομεσαίων της αγοράς.

Επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς απέστειλε εν όψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, επισημαίνοντας ότι η χώρα «χρειάζεται μια σοβαρή διακυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας».

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Βασίλης Κορκίδης ζήτησε επίσης κατ´ ιδίαν συνάντηση του προεδρείου της ΕΣΕΕ με τους πολιτικούς αρχηγούς, για την ιεράρχηση των αναγκών των μικρομεσαίων της αγοράς. 

Όπως τονίζεται στην επιστολή της ΕΣΕΕ η έλλειψη πολιτικής σταθερότητας εντείνει την πίεση στην αγορά, διαιωνίζει την παραμονή των πιστωτικών περιορισμών, επηρεάζει τα δημόσια έσοδα και οδηγεί τις ελληνικές επιχειρήσεις στην μετανάστευση ή στο οριστικό λουκέτο, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας.

«Πολλά από τα δεινά που μας συμβαίνουν τα τελευταία έξι  χρόνια οφείλονται στο γεγονός ότι οι πέντε σύντομες κυβερνήσεις δεν πρόλαβαν και δεν κατάφεραν ποτέ να ολοκληρώσουν τα εφικτά και αυτονόητα», σημειώνει η ΕΣΕΕ τονίζοντας ότι μετά τις επερχόμενες εκλογές θα πρέπει να πραγματοποιηθούν τα παρακάτω:

- Πρώτον, η επίτευξη πολιτικής σταθερότητας με κυβέρνηση μακράς πνοής και βεβαίως ορίζοντα τετραετίας, η οποία θα αποκαταστήσει την κοινωνική και επιχειρηματική πίστη που θα επανασυνδέσει τον πολιτικό κόσμο με την κοινωνία.

- Δεύτερον, η επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και η επαναλειτουργία της αγοράς.

- Τρίτον  η επιλογή του αναπτυξιακού μοντέλου της ελληνικής οικονομίας, με τη χάραξη και η εφαρμογή μίας συντεταγμένης Εθνικής Στρατηγικής για Ανάπτυξη με Απασχόληση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα