Ράλι υπεραξιών για τις εισηγμένες εξωστρεφείς εταιρείες

2012-2014: Ανοδικά 49,17% ο FTSEGT από 30/11/12, οπότε συστάθηκε
Τρίτη, 26 Μαΐου 2015 10:15
UPD:10:17
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Από την έντυπη έκδοση 

Των Ιουλίας Ζαφόλια- Γιώργου Σακκά

Αντιπροσωπεύοντας τις εξωστρεφείς εισηγμένες εταιρείες ο χρηματιστηριακός δείκτης Διεθνούς Δραστηριοποίησης καταφέρνει να κάνει τη διαφορά στο Χ.Α., καθώς από τη σύστασή, του στις 30/11/2012 σημειώνει άνοδο 49,17% όταν ο γενικός δείκτης του Χ.Α. το ίδιο διάστημα σημειώνει κέρδη μόλις 0,6%, ενώ των τραπεζών, ήτοι της ατμομηχανής του Χ.Α., έχει σημειώσει απώλειες 73%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον δείκτη Διεθνούς Δραστηριοποίησης συμμετέχουν μερικές από τις σημαντικότερες ελληνικές εταιρείες οι οποίες καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης -και ειδικά την τελευταία τριετία- βρήκαν καταφύγιο έναντι της συρρίκνωσης των πωλήσεων στη χώρα, στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους.

Η πορεία αυτή, η οποία βέβαια έχει την απαρχή της χρόνια πριν το ξέσπασμα της ύφεσης, εκτιμήθηκε και από τους επενδυτές οι οποίοι είτε δεν αποχώρησαν από τις μετοχές αυτές είτε λόγω της πτώσης των αξιών αυτών τις θεώρησαν σημαντικές ευκαιρίες και αγόρασαν τίτλους από μετόχους που θέλησαν στο μεταξύ να αποχωρήσουν.

Μάλιστα, αποδεικνύεται ότι ενώ η πλειονότητα των μετοχών από το 2012 μέχρι σήμερα έχουν υποχωρήσει, από τις 61 μετοχές που συνθέτουν τον δείκτη οι 31 σημειώνουν κέρδη και μάλιστα μία στις τρεις πάνω από 10%.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΧΑΕ



Σχολιασμένα