Οι εισηγμένες στηρίζουν την απασχόληση

2014: Κατά 1.175 αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας, μετά από απώλειες 23.700 που σημειώθηκαν την προηγούμενη τριετία
Τρίτη, 12 Μαΐου 2015 13:34
UPD:13:36
SOOC/Menelaos Myrillas

Από την έντυπη έκδοση 

Του Γιώργου Σακκά
 [email protected]

Επειτα από μία τριετία συνεχούς μείωσης των θέσεων εργασίας στον χώρο των εισηγμένων επιχειρήσεων, το 2014 αποδεικνύεται ως η χρονιά στη διάρκεια της οποίας ανακόπτεται αυτή η τάση, με τις εισηγμένες εταιρείες να αυξάνουν τον αριθμό των εργαζομένων.

Η θετική εξέλιξη, η οποία αποτυπώνεται στις πρόσφατες οικονομικές καταστάσεις του περσινού 12μήνου, συνδέεται άμεσα με τα αισιόδοξα μηνύματα που είχαν αρχίσει να διαφαίνονται στην ελληνική οικονομία. Συγκεκριμένα, πέρυσι οι εισηγμένες αύξησαν κατά 1.175 άτομα τον αριθμό των εργαζομένων τους, γεγονός το οποίο σχετίζεται άμεσα και με τη μερική ανάκαμψη της δραστηριότητάς τους, αλλά και τις αλλαγές στο πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της χρήσης 2014 για τις μητρικές εισηγμένες εταιρείες, η μεγάλη μείωση των θέσεων εργασίας κατά περίπου 18% που είχε σημειωθεί μέσα στο 2013 αντιστράφηκε σε αύξηση 1,7% μέσα στο 2014. Μάλιστα, η τάση αυτή είχε αρχίσει να φαίνεται ήδη από τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου, οπότε σημειώθηκε σημαντική συρρίκνωση στον ρυθμό απωλειών στις θέσεις εργασίας, φτάνοντας το -2,4%. Με το πέρας και του δευτέρου εξαμήνου η κατάσταση βελτιώθηκε περαιτέρω και το συνολικό αποτέλεσμα δείχνει θετικό.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα