Στο real estate επενδύει ο όμιλος ΡΜG Paravalos Marinos

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2001 18:25
UPD:21:50

Το προφίλ μιας σειράς νέων επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση ο επιχειρηματίας Μαρίνος Παράβαλος, γνωστός από την επιχειρηματική του δράση στα καταστήματα Κωτσόβολος, όπου -έχοντας αποχωρήσει από τη διοίκηση της εταιρείας το 2000- σήμερα διαθέτει το 20% του μετοχικού κεφαλαίου.

Παρουσιάζοντας τον όμιλο ΡΜG Paravalos Marinos Group, που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2000, υπογράμμισε ότι ήδη δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά, αξιοποιώντας τη συσσωρευμένη εμπειρία και γνώση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι δέκα τομείς δράσεως του ομίλου καλύπτουν, πέραν του λιανικού εμπορίου, ενδιαφέροντα όπως ο κατασκευαστικός τομέας ιδιωτικών και δημοσίων έργων, τα γεωργικά και κτηνοτροφικά βιολογικά προϊόντα, ο τραπεζικός χώρος και δράσεις της πληροφορικής και αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας.

Οι άξονες προσανατολισμού του ομίλου είναι η ίδρυση νέων επιχειρήσεων, η συμμετοχή σε υπάρχουσες, η μεγιστοποίηση της απόδοσης επενδύσεων σε σύγχρονα χρηματοοικονομικά προϊόντα αλλά και η αξιοποίηση του θεσμού της εκμετάλλευσης ακινήτων (real estate) στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης.

Στο πλαίσιο των συμμετοχών του ομίλου PMG στο μετοχικό κεφάλαιο άλλων εταιρειών, ξεχωρίζει η συμμετοχή του κατά 50% στον όμιλο Δομική Ανάπτυξη. Με ίδια κεφάλαια που φτάνουν τα 4,9 δισ. δρχ. η Δομική Ανάπτυξη έχει καταθέσει φάκελο για την εισαγωγή της στην Κύρια Αγορά του ΧΑΑ. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των έργων της ανέρχεται σε 23 δισ. δρχ. Ο όμιλος της Δομικής Ανάπτυξης απαρτίζεται απο την μητρική Δομική Ανάπτυξη, την Εργοδυναμική ΑΤΕΔΕ και την Ηλιοχώρα ΑΤΕΤΞΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα