Αλ. Τουρκολιάς: Η ύφεση τελείωσε σε τεχνικό επίπεδο

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 22:41
UPD:23:01

Εγκαίνια του νέου κτηρίου των χειρουργείων του νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός».

Την πεποίθηση πως η οικονομική ανάκαμψη είναι πλέον πραγματικότητα αλλά και ότι η ύφεση, σε τεχνικό επίπεδο, τελείωσε, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μιλώντας στη εκδήλωση εγκαινίων του νέου κτηρίου των χειρουργείων του νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός» η κατασκευή και ο εξοπλισμός των οποίων ολοκληρώθηκε με δωρεά της Εθνικής Τράπεζας.

«Για πρώτη φορά, στα τελευταία έξι χρόνια, μπορούμε, σε ρεαλιστική βάση, να οραματιστούμε την επόμενη μέρα για τη χώρα μας. Η οικονομική ανάκαμψη είναι πλέον πραγματικότητα. Η ύφεση, σε τεχνικό επίπεδο, τελείωσε» είπε ο κ. Τουρκολιάς.

Ωστόσο τόνισε πως η κρίση έδειξε, εκτός των άλλων, ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ τραπεζών και κοινωνίας έχει μειωθεί δραματικά.

«Η αποκατάστασή της δεν είναι εύκολη υπόθεση» είπε και πρόσθεσε πως οι τράπεζες πρέπει να αναδείξουν και να συνδέσουν μορφές χρηματοδότησης, που να εναρμονίζονται απόλυτα με τον κοινωνικό στόχο μιας υγιούς οικονομίας.

Μάλιστα υπογράμμισε πως ανεξάρτητα από το βαθμό ή το εύρος ευθύνης τους, οι τράπεζες πρέπει να δείξουν κατανόηση και θετική στάση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

«Και η Εθνική, το πράττει αυτό, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και θα συνεχίσει την προσπάθεια αυτή. Διότι, εκτός άλλων, η εμπιστοσύνη, δεν αγοράζεται. Κατακτάται με την καθημερινή πρακτική και τις δεσμεύσεις μας έναντι του κοινού», επισήμανε και διαβεβαίωσε πως η Εθνική Τράπεζα, ο κύριος αιμοδότης της ελληνικής οικονομίας, όπως είπε, θα συνεχίσει παράλληλα να συνδράμει τους τομείς της επιστήμης, των γραμμάτων, των τεχνών και του αθλητισμού, εμπλουτίζοντας την κοινωνική και πολιτιστική προσφορά της στην Ελλάδα.

Μ. Βορίδης: Δεν αφήνουμε κανένα πίσω

Στα εγκαίνια την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης ο οποίος ευχαρίστησε για τη δωρεά της Εθνικής Τράπεζας και τόνισε πως το υπουργείο έχει ένα και μόνο βασικό σύνθημα: «Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω, δεν αφήνουμε κανέναν αβοήθητο, δεν αφήνουμε κανέναν να πέσει χωρίς βοήθεια. Αυτό είναι που μας καθοδηγεί και αυτή είναι η προσπάθεια που κάνουμε μέσα στο χώρο της υγείας».

Εν μέσω έντασης τα εγκαίνια

Εν τω μεταξύ στο χώρο του νοσοκομείου είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι και γιατροί αποδοκιμάζοντας την παρουσία των ΜΑΤ έξω από τα νέα χειρουργεία.

Αντιπροσωπεία του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου, είχε συνομιλία λίγων λεπτών με τον υπουργό Υγείας στον οποίο τόνισαν ότι το υπερσύγχρονο νέο κτήριο δεν είναι δυνατόν να στεγάσει χειρουργεία που θα λειτουργούν με νοσηλευτές περιορισμένου χρόνου και όχι με μόνιμο προσωπικό.

Ωστόσο ο κ. Βορίδης στην ομιλία του δήλωσε ότι οι νέες πτέρυγες από πλευράς προσωπικού είναι έτοιμες να λειτουργήσουν, ενώ  για τις πρόσθετες ανάγκες, όπου απαιτείται περαιτέρω ενίσχυσή τους, θα καλυφθεί από κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Τέλος στον χαιρετισμό του ο διοικητής του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η νέα πτέρυγα είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα καθώς φτιάχνεται ο Ευαγγελισμός των επόμενων 30 ετών.

newsroom naftemporiki με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα