Εν μέσω αντιδράσεων τα εγκαίνια της νέας χειρουργικής πτέρυγας στον Ευαγγελισμό

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 17:53
UPD:18:33
NAFTEMPORIKI.GR

Από νωρίς το απόγευμα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν προχωρήσει σε συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου.

A- A A+

Υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και εν μέσω διαμαρτυριών από τους εργαζομένους τελούνται τα εγκαίνια του νέου κτηρίου των Χειρουργείων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη να εκπροσωπεί την κυβέρνηση, αντί του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά όπως ήταν προγραμματισμένο.

Στα εγκαίνια του νέου κτηρίου των Χειρουργείων «Εθνική Τράπεζα», επρόκειτο να παραστεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου αργά το βράδυ της Δευτέρας τον κ. Σαμαρά θα εκπροσωπήσει, «λόγω εκτάκτων υποχρεώσεων»,  ο κ. Βορίδης.

Από νωρίς το απόγευμα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου προχώρησαν σε συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου με τον πρόεδρο του σωματείου κ. Ηλία Σιώρο να εκφράζει την αντίδρασή του στο naftemporiki.gr για το γεγονός ότι εγκαινιάζονται χειρουργεία χωρίς να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό.

Ο ίδιος τόνισε πως η αντίδραση είναι συνολική σε όλες τις αρνητικές εξελίξεις, όπως στον χώρο της υγείας.

«Ελπίζουμε τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας να μην αποτελέσουν έναυσμα για ιδιωτικοποίηση των απογευματινών χειρουργείων» είπε και ζήτησε την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Εν τω μεταξύ την ώρα που ο υπουργός Υγείας εισερχόταν στο χώρο του νοσοκομείου σημειώθηκε μικρής κλίμακας έντασης μεταξύ των εργαζομένων με τις αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς ωστόσο να λάβει διαστάσεις.

Οι εργαζόμενοι λίγο μετά αποχώρησαν από το σημείο τερματίζοντας τη διαμαρτυρία τους.

NAFTEMPORIKI.GR

Το νέο κτήριο των χειρουργείων, αποκλειστική δωρεά της Εθνικής Τράπεζας, έχει πέντε επίπεδα και σε αυτό υπάρχουν 15 νέα σύγχρονα χειρουργεία με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό κορυφαίας τεχνολογίας όπως αντιβακτηριδιακοί τοίχοι corian, χειρουργικοί προβολείς Led και ειδικός κλιματισμός για ασηψία.

Επίσης υπάρχουν δύο ορθοπεδικά χειρουργεία με στήλες αναισθησιολόγου, λαπαροσκόπου και αρθροσκόπου, τελευταίας γενιάς. Δύο καρδιοχειρουργικές αίθουσες, από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Δύο νευροχειρουργικές αίθουσες με δυνατότητα σταθερού μαγνητικού  ή φορητού αξονικού τομογράφου, διαμπερής αίθουσα παρακολούθησης και πλήρης ακτινολογική προστασία για το προσωπικό.

Ακόμη υπάρχει ένα υβριδικό χειρουργείο μοναδικό στην Ελλάδα, που επιτρέπει την άμεση μετατροπή μιας ενδοαγγειακής επέμβασης σε ανοικτή.

Επιπλέον στην πτέρυγα θα λειτουργούν τρεις αίθουσες ανάνηψης με ιατροτεχνικό εξοπλισμό  που για πρώτη φορά χρησιμοποιείται στην Ελλάδα. Τριάντα έξι αποστειρωτικές μονάδες με υπερσύγχρονα πλυντήρια και κλιβάνους ατμού. Αιμοδυναμικό εργαστήριο τριών θέσεων τεχνολογίας αιχμής. Πέντε αίθουσες γενικής και λαπαροσκοπικής χειρουργικής. Αίθουσα θωρακοχειρουργικής υψηλής τεχνολογίας και δύο αίθουσες ενδοσκοπικής επεμβατικής ουρολογίας. Παράλληλα, έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη η περιβαλλοντική επίπτωση από την λειτουργία του κτηρίου.

Το έργο συνολικά ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ.

NAFTEMPORIKI.GR

Με παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και εν μέσω διαμαρτυριών από τους εργαζομένους τελούνται τα εγκαίνια του νέου κτηρίου των Χειρουργείων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου «η χρηστή διαχείριση της δωρεάς, από το σχεδιασμό μέχρι και την υλοποίηση, επέφερε και σημαντική μείωση του κόστους, ύψους περίπου 7 εκατ. ευρώ και όπως επισημαίνει το εξοικονομηθέν ποσό χρησιμοποιήθηκε για πρόσθετο νοσοκομειακό εξοπλισμό, η παραλαβή του οποίου από τον Ευαγγελισμό ολοκληρώνεται μέσα στο επόμενο τρίμηνο, όπως επίσης και μελέτη για τη βελτίωση του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Επίσης σημειώνει πως με το  ποσό της δωρεάς προχωρούν δράσεις που είναι σε εξέλιξη σε επίπεδο μελετών, με χρόνο ολοκλήρωσης του συνολικού έργου που εκτείνεται στο 2015. Πρόκειται για κατασκευή νέου κτηρίου, επίσης πέντε επιπέδων, που θα περιλαμβάνει χειρουργεία και θαλάμους ανάνηψης Καρδιολογικών και Νευροχειρουργικών μονάδων, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο Ακτινολογικό Τμήμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή