Siemens: Παρουσιάστηκε το σχέδιο στρατηγικής αναδιάρθρωσης

Χαμηλότερα του αναμενόμενου τα τριμηνιαία αποτελέσματα
Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014 10:20
UPD:10:28
REUTERS/STAFF

Το πολυαναμενόμενο σχέδιο στρατηγικής αναδιάρθρωσής της παρουσίασε σήμερα η Siemens, ενώ διεμήνυσε ότι δεν θα υποχρεωθεί να καταθέσει επίσημη προσφορά για τη μονάδα ενέργειας της γαλλικής ανταγωνίστριας Alstom.

Εν όψει της παρουσίασης του σχεδίου, ο γερμανικός κολοσσός ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, τα οποία ήταν χαμηλότερα του αναμενόμενου.

Ειδικότερα, η Siemens εμφάνισε λειτουργικά κέρδη ύψους 1,57 δισ. ευρώ και έσοδα 17,45 δισ. δολ., έναντι εκτιμήσεων για κέρδη ύψους 1,7 δισ. ευρώ και έσοδα 18,1 δισ. δολ. Στον τομέα ενέργειας, τα κέρδη σημείωσαν βουτιά 54% στα 255 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρείας τόνισε πως χρειάζεται να βελτιώσει τις λειτουργικές της επιδόσεις, ωστόσο ανέφερε πως βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης των στόχων της για το τρέχον οικονομικό έτος.

Στη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης, ανακοινώθηκε, μεταξύ άλλων, πως η Siemens θα προχωρήσει στην απόκτηση ενεργειακών στοιχείων ενεργητικού από τη Rolls-Royce έναντι περίπου 950 εκατ. ευρώ, ενώ θα μεταβιβάσει πλειοψηφικό ποσοστό που κατέχει στην αυστριακή μεταλλευτική της μονάδα στην ιαπωνική Mitsubishi Heavy Industries.

Η στρατηγική αναδιάρθρωση έρχεται τη στιγμή που η Siemens εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής προσφοράς για την ενεργειακή μονάδα της γαλλικής Alstom, η οποία αποτελεί ήδη στόχο εξαγοράς της General Electric.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα