Υπερκαλύφθηκε η ΑΜΚ της ΕΤΕ

Μία ημέρα πριν το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών
Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014 10:25
UPD:18:00
SOOC/Νίκος Λυμπερτάς

Υπερκαλύφθηκε ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, μία ημέρα πριν το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

«Η προσφορά καλύπτεται πάνω από μία φορά μέχρι στιγμής», είχε αναφέρει νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters τραπεζίτης, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Χθες, η διοίκηση της ΕΤΕ ανακοίνωσε επίσημα το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών εκτός Ελλάδας για θεσμικούς και άλλους ειδικούς επενδυτές μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.

Αναφορικά με την τιμή, σύμφωνα με τη «Ν», κύκλοι της αγοράς εκτιμούν πως ένα εύλογο επίπεδο διάθεσης των νέων μετοχών θα ήταν μεταξύ 2,20-2,30 ευρώ, τουλάχιστον με όσα έχουμε δει στις υπόλοιπες τραπεζικές αυξήσεις κεφαλαίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι επαφές με παγκόσμια επενδυτικά κεφάλαια ολοκληρώνονται σήμερα, ενώ το βιβλίο προσφορών θα παραμείνει ανοικτό μέχρι την Πέμπτη 8 Μαΐου. Η τιμή διάθεση θα γίνει γνωστή την Παρασκευή 9 Μαΐου και η Γενική Συνέλευση της ΕΤΕ το ερχόμενο Σάββατο θα κληθεί να επικυρώσει τα όσα περιλαμβάνονται στο βιβλίο προσφορών.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα