Μπαρνιέ: Εξαιρετικά σημαντική για όλη την Ε.Ε. η ελληνική έξοδος στις αγορές

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014 14:29
UPD:14:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξαιρετικά σημαντική, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαρακτηρίζει την έξοδο της χώρας στις αγορές ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες, Μισέλ Μπαρνιέ.

Σε συνέντευξή του στη Web-TV του ΑΜΠΕ, επισημαίνει πως «η εμπιστοσύνη επιστρέφει» και εκτιμά ότι «οι μεταρρυθμίσεις φέρνουν αποτέλεσμα στην Ελλάδα, στη σωστή κατεύθυνση».

Ο κ. Μπαρνιέ, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως οι Ευρωπαίοι εταίροι γνωρίζουν «προσπάθειες και τις θυσίες που έκαναν πολλές οικογένειες στην Ελλάδα, που κάνουν πολλοί άνθρωποι ακόμη και σήμερα, πολλοί άνεργοι», επισημαίνοντας όμως πως η χώρα «δεν ήταν μόνη, υποστηρίχθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τη Διεθνή Κοινότητα». 

Ερωτηθείς αν θα χρειαστεί και άλλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ή αν αρκεί το ίδιο, μεταξύ άλλων, είπε: 

«Η κατάσταση δεν είναι ακόμη ομαλή. Χρειάζεται λοιπόν να συνεχιστούν οι προσπάθειες σύμφωνα με τις ενδείξεις, τη βούληση, τις προτάσεις, τις αποφάσεις της κυβέρνησης Σαμαρά που είναι κυβέρνηση εθνικής ενότητας, και που επέδειξε μεγάλο θάρρος».

Στο ερώτηση αν δεδομένου ότι η αντιπολίτευση στην Ελλάδα έχει διαφορετικές θέσεις από την κυβέρνηση θεωρε΄'ι ότι υπάρχει ρίσκο αποχώρησης από το ευρώ, ο κ. Μπαρνιέ, σημείωσε πως δεν είναι ο ρόλος του να πει στους Έλληνες πώς πρέπει να ψηφίσουν, εξήρε όμως τις ενέργειες της κυβέρνησης Σαμαρά:

«Εγώ δεν θέλω να υπεισέλθω σε αυτό, δεν είναι ο ρόλος μου από τις Βρυξέλλες να πω στους Έλληνες πώς πρέπει να ψηφίσουν και να παρέμβω στην εσωτερική εκλογική αντιπαράθεση της Ελλάδας. Ξέρω ότι η σημερινή πολιτική που υποστηρίζεται από δύο μεγάλα κόμματα, της Κεντροδεξιάς και της Αριστεράς, είναι δύσκολη, γενναία, απαιτητική. Έλεγα ότι η πολιτική τής κυβέρνησης Σαμαρά αποφέρει καρπούς και ότι οι μεταρρυθμίσεις φέρνουν αποτέλεσμα στην Ελλάδα, στη σωστή κατεύθυνση.

»Η μοναδική μου επιλογή είναι να μείνει σε αυτή την κατεύθυνση, να πάει πιο μακριά και να μπορεί να υπολογίζει στην καθαρή αλληλεγγύη των άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως γίνεται σήμερα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα