Το νέο έντυπο-αίτηση για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014 14:24
UPD:14:25
EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Τον τύπο της δήλωσης – αίτησης και της αναλυτικής κατάστασης δικαιολογητικών (έντυπο 010Α – ΦΠΑ, ΕΚΔΟΣΗ 2014, Φ6 TAXIS) για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθόρισε με απόφασή του ο γ.γ φορολογικών εσόδων. 

Όπως διευκρινίζεται στην απόφαση –η οποία περιέχει και τα πλήρη έντυπα- το Φ010Α-ΦΠΑ Έκδοσης 2014 θα ισχύει για την πραγματοποίηση της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες από φέτος. Το έντυπο θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr), από όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να το τυπώνουν και να το συμπληρώνουν.

Πάντως, στην απόφαση διευκρινίζεται ότι ειδικά για τις αιτήσεις επιστροφής που υποβάλλονται κατά το έτος 2014 γίνεται δεκτή και η χρήση του παλαιού εντύπου 010Α – ΦΠΑ, ΕΚΔΟΣΗ 2007, Φ6 TAXIS με τίτλο «Αίτηση και Αναλυτική Κατάσταση Δικαιολογητικών», με την προϋπόθεση ότι επί του εντύπου αυτού συμπληρώνεται ο αριθμός λογαριασμού ΙΒΑΝ του δικαιούχου αγρότη σε περίπτωση μεμονωμένης υποβολής, ενώ για τους συνεταιρισμούς αρκεί η αναφορά του αριθμού αυτού στο ηλεκτρονικό αρχείο που προσκομίζουν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα