Στάση αναμονής τηρεί το Χ.Α.

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 11:12
UPD:11:12
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis

Στάση αναμονής τηρείται στο ελληνικό Χρηματιστήριο σήμερα, μια κρίσιμης σημασίας ημέρα, καθώς όπως όλα δείχνουν θα εκδοθεί το πρώτο ελληνικό ομόλογο μετά από 4 χρόνια αποκλεισμού από τις διεθνείς αγορές.

Ειδικότερα, στις 11:09, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.300,58 μονάδες καταγράφοντας οριακή άνοδο 0,04%, με τον όγκο να είναι στα 8 εκατ. τεμάχια και τον τζίρο στα 14,5 εκατ. ευρώ.

Η αγορά, παρά την διόρθωση σε επιλεγμένους τίτλους, επί της ουσίας τηρεί στάση αναμονής καθώς από το οικονομικό επιτελείο ούτε επιβεβαιώνεται αλλά ούτε και διαψεύδεται η έξοδος στις αγορές. Υπό το πρίσμα αυτό αναμένονται οι λεπτομέρειες του ομολόγου, οι οποίες παραμένουν ασαφείς, παρά τις διαρροές.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Market Beat, τεχνικά η αδυναμία να ξεφύγει ο ΓΔ από τα επίπεδα των 1300 μονάδων και ο 25άρης των 420,00 μονάδων και η ανατροπή των αιτίων που έριξαν τις αγορές μετοχών χθες, αποτελούν μια πρόκληση για τους θεσμικούς του ΧΑ. Αφού  στις συναλλαγές οι ξένοι υπερέχουν και καλούνται να καθορίσουν την τάση, γνωρίζοντας πως η Ελλάδα είναι ξεχωριστή περίπτωση και ευκαιρία για την ομάδα των θεσμικών που διαχειρίζονται funds των Αναδυόμενων Αγορών, αφού είναι αναδυόμενη με νόμισμα το ευρώ και το QE από την ΕΚΤ μπροστά.

Από την άλλη, όπως σημειώνουν οι τεχνικοί αναλυτές, όσο πλησιάζει η περίοδος των εκλογών και με την πολιτική ένταση να αυξάνεται, σημειώνονται διακριτικές ρευστοποιήσεις θέσεων από εγχώρια και ξένα χαρτοφυλάκια, η συνέχιση των οποίων δεν αποκλείεται να οδηγήσει τον Γενικό Δείκτη προς την περιοχή των 1260 μονάδων. Για τον τελευταίο λόγο, θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας η αυξημένη ρευστότητα από πλευράς επενδυτών.

Στο ταμπλό, ο τραπεζικός κλάδος δείχνει να παρέχει στηρίξεις, με την Εθνική να κερδίζει 2% και την Πειραιώς να παραμένει αμετάβλητη στα 1,85 ευρώ. Αντίθετα, μικρή πτώση 0,14% σημειώνει η Alpha Bank, με τον όγκο της ήδη να φτάνει στα 4,5 εκατ. τεμάχια.

Στον FTSE25, η ΔΕΗ υποχωρεί κατά 0,3% και ο ΟΤΕ κατά 0,6%, ενώ η ΜIG συνεχίζει το ανοδικό της σερί με κέρδη 0,73%. ΟΠΑΠ και Μυτιληναίος κινούνται με μικρά κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα