Ράιχενμπαχ: Σημαντικό να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 11:12
UPD:11:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.

Ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ (φωτογραφία αρχείου).

Εύσημα στην Ελλάδα για την υιοθέτηση εκτενούς ατζέντας διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων απένειμε ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ, τονίζοντας πάντως ότι οι προσπάθειες της χώρας δεν πρέπει να σταματήσουν. 

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ με αντικείμενο τις οικονομικές επιδράσεις των διαρθρωτικών αλλαγών, ο κ. Ράιχενμπαχ είπε ότι επιβεβαιώνεται και από τη διεθνή κατάταξη της Ελλάδας πως έχει βελτιώσει σημαντικά την απόδοσή της τα τελευταία δύο χρόνια. 

Ωστόσο, πρόσθεσε πως ο δρόμος παραμένει μακρύς. Όπως είπε, ο Γερμανός τεχνοκράτης, «είναι σημαντικό οι μεταρρυθμίσεις να συνεχιστούν ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και η Ελλάδα να γίνει πιο ελκυστική στους επενδυτές».

«Οι επιδράσεις από τις μεταρρυθμίσεις και από την προοπτική για ανάπτυξη δεν είναι ακόμα ορατές στους πολίτες, αλλά τα αποτελέσματα των μελετών του ΙΟΒΕ καταδεικνύουν τα σημαντικά οφέλη των μεταρρυθμίσεων αυτών μεσοπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα», συμπλήρωσε. 

Ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ και καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Βέττας αναφέρθηκε στη σημαντική προσαρμογή που έχει επιτευχθεί στην ελληνική οικονομία, όπως αυτή αντανακλάται και από τις θετικές εξελίξεις στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και στο πρωτογενές πλεόνασμα.

«Αυτή», σημείωσε, «αποτελεί βάση για μια πορεία ανάπτυξης και δεν πρέπει να υπάρξει σχετική οπισθοδρόμηση». Αναφορικά με τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, παρατήρησε ότι σημαντική πρόοδος έχει επιτευχθεί σε πολλά μέτωπα, αλλά επίσης διατύπωσε την άποψη ότι η έως τώρα πρόοδος έχει υπάρξει άνιση.

Στον εναρκτήριο του χαιρετισμό, o επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης, σημείωσε τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η χώρα τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας και τη συμβολή της Ομάδας Δράσης.

«Το έργο που έχει γίνει έως σήμερα από τη χώρα μας δεν είναι αμελητέο. Πράγματι, έχουν υλοποιηθεί πολλές και σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε διάφορους τομείς. Πολλές από αυτές δεν θα μπορούσαν όμως να γίνουν χωρίς την υποστήριξη της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, την τεχνογνωσία και την εμπειρία των στελεχών της, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα